Regionen positiv till ny arenahall i Fröjel

Byggnadsnämnden sade på onsdagen ja till att gå vidare med planerna på en ny arenahall i Fröjel. "Det är ett jättefint initiativ", säger nämndens ordförande Karl-Allan Nordblom (MP).

14 mars 2018 16:30

Som Helagotland.se berättade tidigare i veckan så har Fröjel Resort ansökt om ett planbesked på en arenahall i anslutning till deras anläggning i Fröjel. Bakom initiativet ligger Fröjel Resorts tyske ägare Karl Dengler, och enligt ansökan så är det tänkt att byggnaden ska placeras i fastighetens södra del och med en parkering i norra delen. Enligt Alf Birkeland, som arrenderar och driver anläggningen tillsammans med Anki Ahnén, kommer det planerade nybygget att vara lämpat för såväl idrott som konferenser och konserter. Vid det sistnämnda kommer arenahallen att ha en åskådarkapacitet på 500 till 600 sittande.

LÄS MER: Planer på en ny arenahall på landet

På onsdagen sammanträdde byggnadsnämnden, och man valde då att lämna ett positivt planbesked, vilket innebär att man nu ger samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att upprätta en detaljplan som möjliggör en arenahall på fastigheten.

– Vi tycker att det är ett jättefint initiativ som kan ge mycket fördelar för bygden. Än så länge är det tidigt i processen, och mycket kan fortfarande hända, men vi skulle inte ge ett positivt planbesked om vi inte trodde att det här var ett projekt som blir framgångsrikt, säger Karl-Allan Nordblom, ordförande i byggnadsnämnden (MP).

När en detaljplan kan vara färdig går ännu inte att svara på, enligt samhällsbyggnadsdirektör Johan Åberg.

– Allt beror på vad som dyker upp under resans gång när det gäller remisser, åsikter från grannar och så vidare.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg