Samarbete har skapat ett lugnare Bingeby

En stor polisiär närvaro och en ny granne har ändrat på tillvaron för Tempo på Bingeby. Och sedan Island livs flyttade in har butiksägaren Mikael Erixon sett lugnet återvända.

25 mars 2019 20:00

En 20-åring hamnade i fängelse och andra ur det gäng som härjade på Bingeby försvann från området. Butiksägaren Mikael Erixon har märkt av förändringen.

– Det lugnade ner sig ganska plötsligt. En period var polisen här flera gånger om dagen, nu svänger de förbi någon gång om dagen. Nu har det blivit lugnare här i Bingeby, säger Mikael Erixon.

LÄS MER: Efter hoten – Nu tar Bingebyhallen hjälp av konkurrent

Enligt uppgifter har en betydande del av knarkhandeln på Gotland skett i området. Det spekuleras kring om den ökade närvaron av ordningsvakter på Östercentrum gjort att langarna flyttade sin brottslighet utåt i Visby.

– De gillade nog inte att polisen var här så ofta. De vill ju inte precis ha ögonen på sig. De som ställde till det för oss var ett gäng som är 18-20 år, säger Mikael Erixon.

Som ansvarig för personalen vid Tempobutiken var hösten och vintern en bekymmersam tid.

– Ett tag var verkligen oroligt för personalen. Vi hade en jättestor butik och det var lätt för den som ville in och snatta. Men det här ändrats och mycket av det beror på att vi har fått in ytterligare en butik i lokalerna.

LÄS MER: Bingebyvandal mordhotade gotländsk polis

Sedan ett par månader har en butik med orientaliska livsmedel flyttat in i samma lokaler som Tempo på Bingeby.

– Det har gjort jättestor skillnad att det nu är flera i butikslokalen. Det är flera ögon som ser och man är inte ensam om det händer något. Jag vill tacka Mohammed och polisen, helt enkelt, säger Mikael Erixon.

Mohammed Albarki har det lite svårt med svenskan än, men håller med om att det lugnat sig i området.

Så jobbar vi med nyheter
Linus Ehn