SATSNING Gotlands nya arena invigd

Nu står en ny cykelanläggning för montainbikes klar, tillsammans med en nylagd cykelväg på 3,5 kilometer, ett upplyst elljusspår och ett nytt stort utegym.

19 augusti 2017 20:02

Cementa Arena Slite idrottscenter, IK Graip och Slite Utveckling har under ett år arbetat med att stärka Slite som ort för aktiv fritid. På lördagen invigdes nya uppgraderade idrottsarenan i Slite – Cementa Arena 2.0 – som rustats upp med stöd från länsstyrelsen, Region Gotland, Jordbruksverket och Naturvårdsverket.

Första delen i projektet "Gotland Bike Park" är nu klart. Under fredagen stod nya cykelparken färdig, med pumptrack, flowbana och en cykelväg på 3,5 kilometer.

– Den här satsningen känns helrätt! Intresset för cykelturismen ökar ständigt på Gotland, i Sverige och i Europa, sa landshövdingen Cecilia SchelinSeidegård, under invigningstalet.

Sjuåriga Elsa Bergman, som kört montainbike i tre år, var en av de första med att inviga nya banan.

– Det är jättekul att vi har fått en riktig pumptrack här på Gotland. Vi har varit tvungna att åka till fastlandet för att cykla innan. Jag och pappa körde "down hill" i Järvsöbacken för ett tag sen. Den här banan är inte lika stor och läskig, men nu kan vi köra på hemmaplan, berättar hon.

Region Gotland har byggt om motionsspåret i Slite, med belysning längs hela vägen och IK Graip har med hjälp av Riksidrottsförbundet byggt upp ett stort utegym, som invigdes av landshövdingen.

– Vi har äntligen har lyckats sammanlänka golfbanan med motionsspåret och cykelvägen nu. Dessutom står nya grill- och utkiksplatsen klar också – och dit ska vi nu, och fira med grillad korv, säger Jan-Erik Pott, styrelseordförande i Slite Idrottscenter.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa