I slutet av januari avslöjade Aftonbladet att Sverigedemokraternas starke man i Stockholm, Peter Wallmark, är anställd som politisk sekreterare åt sig själv och därmed får dubbla löner. Sammanlagt får han nästan 100 000 kronor varje månad i ersättning från kommunen för sina olika uppdrag. Även hans företrädare Martin Westmont gjorde samma sak, vilket DN var först med att rapportera om.

Enligt Aftonbladet ska Peter Wallmark dessutom ha erbjudit en annan SD-topp 50 000 kronor för att avgå, och han anklagas även för att ha förfalskat dokument i samband med att han anställdes i Stadshuset i Stockholm.

Nu visar det sig att både Wallmark och Westmont har tydliga kopplingar till Sverigedemokraterna på Gotland. Martin Westmont sitter i distriktets valberedning och Peter Wallmark har närvarat vid flera av SD Gotlands arrangemang. På SD Gotlands hemsida finns bilder som visar att Wallmark deltog i distriktets medlemsmöte den 31 maj i Visby. På bilderna sitter han mitt emot ordförande Lars Engelbrektsson. Wallmark deltog även under Fårösunds marknad. På bilder på hemsidan kan man se honom posera tillsammans med bland andra Lars Engelbrektsson och Michael Stenberg.

Lars Engelbrektsson själv anser dock inte att Wallmark har en stark koppling till SD Gotland.

– Vi har vänner överallt, och vi hjälper varandra kors och tvärs inom partiet. Jag är ju inte medlem i SD Stockholm bara för att jag var uppe och hjälpte dem inför valet till exempel.

Du ser inga problem med att han ses tillsammans med er med tanke på hans rykte för tillfället?

– Nej, han är inte dömd för något, och jag tycker inte att hans rykte är skamfilat. Vi kan ju inte ta ställning och döma någon på förhand.

Vad säger du om det han anklagas för?

– Jag har inga åsikter eller kunskap kring det.

Enligt källor inom SD Gotland har Wallmark dessutom suttit med på länk under intervjuer som gjordes med valberedningen, något som Engelbrektsson förnekar.

Men det är ju personer inom ditt partidistrikt som har sagt att så är fallet?

– Det sprids mycket lögner just nu, och jag tycker nog att du är ute på riktigt djupt vatten. Vem är det som har sagt så?

Det kan jag inte berätta.

– Om du inte kan säga vem som sagt det här så tycker jag att vi avslutar det här samtalet, säger Lars Engelbrektsson och lägger på.