Sommaren gör comeback på Gotland!

Vädret i veckan bjuder på värme, moln och eventuellt lite regn.

25 juni 2018 09:48

Temperaturen ser ut att öka stegvis ju längre veckan lider. Under måndagen kan vi vänta oss mellan 17 till 20 grader med en växlande molninghet och vissa solchanser.

– Det blir allt mindre molningt under början på veckan och det finns chans till tidvis sol, säger Sofia Söderberg, meterolog, SMHI.

SE HELA PROGNOSEN HÄR!

Under tisdagen kommer temperaturen att öka ytterligare och och röra sig upp mot 23 grader. Samtidigt tänder Söderberg en gnutta hopp för de som önskar regn i veckan. Det finns nämligen ett område som kan generera regnskurar under tisdagkväll, alternativt onsdag morgon. Någon större nederbörd är det dock inte fråga om:

– Vi pratar alltså om några enstaka skurar och inget regnoväder som är på väg in. Det finns anledning att njuta en hel del av värmen de kommande dagarna, även om det inte är lika klarblå himmel som vi haft under maj i år, säger Sofia Söderberg.

Onsdagen blir troligen veckans varmaste dag med temperaturer upp mot 25 grader, vilket väntas hålla i sig fram till fredagen. Prognosen för helgen just nu är mer osäker.

Så jobbar vi med nyheter
Erik Daun