Tolv kvinnor visar brösten

Tolv vanliga tjejer har valt att visa sina bröst till förmån för bröstcancerforskningen.

20 november 1915 14:04

Det är Ladies Circle Visby som låtit göra en kalender med intima och konstnärliga bilder av kvinnobröst.

– Som tur är känner vi varandra. Det har varit riktigt roligt att se sina egna bröst i tryck. Det kommer vi nog inte få göra så många gånger i livet, säger föreningens ordförande Monica Palm.

Den 27 november blir det releaseparty på Clarion hotell då gotlänningarna är välkomna att fira. Förhoppningen är att få ett hundratal kalendrar sålda under festen och därefter kommer de att finnas i utvalda butiker i Visby. Kalendern kostar 150 kronor och hela summan går till bröstcancerforskningen.

– Vi är så glada över att så många ställt upp för att göra vår kalender. Fotograf, formgivare och tryckeri har alla ställt upp utan en krona. Det gör att vi räknar med att få ihop 150 000 kronor till bröstcancerforskningen, säger Lina Lindblad som är projektledare för kalendern.

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen för kvinnor. Drygt 20 svenska kvinnor får varje dag beskedet att de fått bröstcancer och 1 500 kvinnor dör varje år.

Ladies Circle är en internationell organisation av unga kvinnor upp till 45 år. I Sverige bildades de 1947 och är nu drygt 1799 medlemmar i 149 klubbar. Internationellt finns strax över 13 000 medlemmar fördelade på 36 länder.

Källa: http://ladiescircle.se

Så jobbar vi med nyheter