Toppchef lämnar sitt uppdrag för regionen

16 november 2018 17:32

Maria Dalemar, hälso- och sjukvårdsdirektör, lämnar sitt uppdrag 31 december. Hennes förordnande i regionen går ut under 2019, något som har haft betydelse för beslutet enligt regiondirektör Peter Lindvall, men framförallt handlar det om det politiska maktskifte som väntar efter årsskiftet.

– I anslutning till att en ny politisk styrning i hälso- och sjukvårdsnämnden tillträder gör vi en förändring i förvaltningschefsskapet. Vi är överens, Maria och jag, och diskussionen har landat i att det är det bästa i ett sådant läge, säger Peter Lindvall.

Maria Dalemar började i Region Gotland som hälso- och sjukvårdsdirektör i september 2013. Hon kom då närmast från ett jobb som biträdande sjukhusdirektör i Borås.

– Tiden under vilken jag haft rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör här på Gotland har varit både innehållsrik och mycket stimulerande. Den gotländska sjukvården håller en hög kvalitet och det är med stolthet jag har varit med och burit ansvaret. Jag vill också passa på att tacka chefer och medarbetare för det fantastiska arbete som ni gör och för det goda samarbetet. Jag önskar alla lycka till i det fortsatta arbetet, säger Maria Dalemar i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
Jenny Nilsson