Tung säkerhet skapar långa köer

Den höga säkerhetsnivån är påtaglig när Almedalsveckan nu inleds på söndagen. Varje fordon på väg in till området ska kontrolleras och bilköerna ringlar sig långa längs hamnen.

2 juli 2017 11:46

Säkerhetsnivån under Almedalsveckan kommer att vara hög, enligt Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Hon vill dock inte peka ut någon specifik hotbild mot arrangemanget.

– Vi följer det som händer i omvärlden och på Drottninggatan. Hotbilden är en sådan som vi från polisen inte talar om, vi kommunicerar att vi

gör vårt arbete men under det arbetet är vi inte kommunikativa utåt, sa hon till Gotlands Allehanda tidigare i veckan.

Helagotland.ses reporter Malin Stenström var på plats i hamnen på söndagsmorgonen och kunde se långa köer

– En vakt står nere vid hamnrondellen och kontrollerar alla fordon som ville komma in på området, så det gick långa köer längs hela hamnområdet. Det är också tunga betongklossar som blockerar vägen in till området från andra sidan, säger hon.

Att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, kommer att närvara under veckan finns också med i polisens beredskapsarbete.

– Vi vet om vad som händer och tittar på tidsgivna demonstrationer, sedan måste vi också ha en beredskap om något oväntat händer, men det har vi alltid under alla dagar under polisarbetet och även här på Almedalsveckan, säger Towe Hägg.

LÄS MER: Almedalen rustar upp med stängsel och automatvapn

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa