Vd:n förklarar: Därför har färjorna ställts in

Alla har inte förstått vad som pågår sedan i måndags. Det är inte bara på grund av det hårda vädret som flera färjor ställts in.

8 oktober 2016 13:18

LÄS ÄVEN: Inställda färjor i blåsten

Flera turer, framför allt på Oskarshamnslinjen, har påverkats. Men vad många inte vet är att det just nu är varvsturlista. Storfärjan MS Gotland befinner sig på varv i Landskrona sedan i måndags och fram till fredag 21 oktober.

– Det har varit varvsturlista sedan i måndags, men eftersom det är Gotlandia 2 som täcker upp dagtid när ett stort fartyg är på varv har vi fått ställa in flera turer den här veckan i och med det hårda vädret, säger Christer Bruzelius.

De mindre färjorna Gotlandia 1 och 2 är kända för att inte klara grov sjö lika bra som MS Visby och MS Gotland. Flera av turerna som ställts in hade alltså kunnat gå om de trafikerats av en stor färja.

På Destination Gotlands webbsida för trafikinformation uppdateras senaste nytt, men det står inget om att det faktiskt är varvsturlista just nu.

Tycker du att ni varit tydliga med att informera om att varvsturlistan pågår?

– Turlistan under MS Gotlands varvsbesök har varit publicerad och bokningsbar på vår hemsida sedan tidigt i våras. Vi publicerar alltid de turer vi ska köra och det framgår tydligt i bokningskalendern på hemsidan när turerna går, säger Christer Bruzelius.

Fartygen brukar enligt Bruzelius tas till varv under oktober eller januari.

Senaste vädret hittar du alltid här.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa