Snart är det dags att utse Årets Gotlänning 2017. Känner du till någon som under året utmärkt sig på något sätt och som du skulle vilja utnämna till Årets Gotlänning? Var med och tyck till och skicka in dina nomineringar med en kort motivering till Gotlands medias printchef Ulrica Fransson på ulrica.fransson@gotlandsmedia.se. Mejla dina förslag redan i dag eller allra senast i morgon onsdag.

Förra året var det gymägaren och entreprenören Lena di Corsi som blev Årets Gotlänning. SE FILMEN: Här överraskas Årets gotlänning Lena di Corsi

Året innan det röstades innebandyspelaren Anna Jakobsson fram till Årets Gotlänning av GT:s och Helagotland.se:s läsare. SE FILMEN: Årets gotlänning överraskas!

Artikelbild

| Gymägaren och entreprenören Lena di Corsi blev årets Gotlänning 2016.

På torsdag kommer GT:s jury att utse fem kandidater som kommer att presenteras efter årsskiftet. I slutet av januari delas utmärkelsen "Årets Gotlänning" ut.

Hallå där Mikael Carlson, nyhetschef på Gotlands Tidningar!

Vad är kriterierna för Årets Gotlänning?

– Att man varit ett gott föredöme, eller gjort något exceptionellt, eller på annat sätt gjort bra saker för Gotland. Vi vill lämna det ganska brett, det här är en jättebra chans att lyfta fram personer på Gotland som gjort något bra på ön. Sådana förebilder behöver vi alla i samhället. Det här är en av de finaste och roligaste utmärkelserna man kan få på Gotland.

Artikelbild

| Gotlands medias printchef Ulrica Fransson överraskade Lena di Corsi med blommor och diplom när hon utsågs till Årets Gotlänning 2016.

Vad betyder priset för Gotland och gotlänningarna?

– Det är en väldigt positiv och rolig utmärkelse. Det är en av de roligaste sakerna vi gör på GT, att kunna lyfta fram personer som gjort något fint för sin ö. "Årets Gotlänning" är ett sätt att lyfta fram personer som kan vara goda förebilder för andra.

Hur är det att dela ut priset?

– Det är faktiskt det roligaste man kan göra under ett år på en morgontidning. Det är ren och skär glädje för den som får priset och för oss. Jag hoppas att gotlänningarna nu tar chansen att rösta när vi sedan går ut med kandidaterna efter årsskiftet.