Visbytomterna såldes dyrt

Intresset var stort när åtta villatomter i A7-området lades ut till försäljning. Med sitt unika läge tomterna såldes för sjusiffriga summor.

19 december 2016 14:14

De åtta villatomter i Visby som förra veckan lades ut för budgivning är redan sålda, den dyraste med en prislapp på 1 450 000 kronor. Storlekarna varierade och låg mellan 553 och 854 kvadratmeter.

– Vi ska färdigställa 3 kontraktskrivningar idag. De övriga fem såldes redan i fredags, berättar Caroline Thomasson, mäklare på Era Gotland.

LÄS ÄVEN: Åtta unika villatomter säljs i Visby

Tomernas utgångspris var mellan 1 100 000 och 1 350 000 kronor. Det var även i den prisklassen som försäljningarna landade på.

– De gick inte upp allt för mycket i pris, utan vi la det på rätt nivå till en början. Någon steg med 100 000 kronor, någon annan stannade på utgångsbudet. Men alla är sålda och flera hade en budgivning med flera parter inblandade. Man kan säga att utgångspriserna väl speglade det nuvarande marknadsläget för tomtpriser i Visby.

Det stora intresset som visades för tomterna berodde på deras unika läge och storlek.

– Det är ovanligt med villatomter till salu i Visby. Det är första gången på flera år som det händer. Det finns inte så många platser där man kan bygga i Visby nuförtiden, vilket såklart triggar upp intresset.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Christian Sundqvist