När 18-årige Albin Österholm såg en livesändning på sin kompis Instagram där han åt världens starkaste korv, Harakirikorven, så kände han att han kunde matcha korvätandet med ett rekordförsök. Sagt och gjort – för några dagar sedan gav Albin Österholm sig på korven som är världskänd för att vara extremt stark – men det är såsen som läggs på korven som är starkast.

– Korven är 4,5 gånger starkare än Carolina Reaper-chilin, vilket är världens starkaste chili, säger han.

Innan Albin Österholm åt korven var han tvungen att skriva på ett kontrakt som friskrev korvståndet i Gamla Stan i Stockholm från ansvar vid eventuella sjukhusbesök, något alla som vill äta korven måste göra.

– Det här var något spontant jag gjorde, jag tyckte det såg enkelt ut. Först tyckte jag att det smakade som vanlig korv men efter ett tag kändes det som stark tabasco, jag försökte trycka i mig så mycket som möjligt i början. Efter 40 sekunder slog det till i magen. Jag svimmade till senare mot kvällen och spydde lite, berättar han.

Albin Österholm studerar dans i Stockholm men hans familj bor på Gotland. Han har tidigare varit medlem i dansgruppen NRJ som vunnit SM-guld i dans och är nu aktuell som konferencier och dansare på showen "Miss Lyckad" som arrangeras på Wisby Strand senare i veckan.

Kommer du att äta korven igen?

– Jag är återställd och mår bra nu, nej det kommer jag inte göra om.