Anna Jakobsson: Därför slutar jag

Gotlands, och en av Sveriges, största innebandystjärnor slutar. Anna Jakobsson har bestämt sig. "Det har varit ett svårt beslut".

9 maj 1916 08:06

SPORTCHEFEN KOMMENTERAR: Endre måste bygga om från grunden"

 

Endres innebandystjärna Anna Jakobsson slutar med innebandy på elitnivå. Det beskedet kom på måndagen.

– Det har varit ett svårt beslut att fatta men jag känner att tiden inte räcker till för allt och alla jag vill hinna med. Jag har älskat att spela innebandy i Endre IF och är otroligt tacksam för allt jag har fått och lärt mig under mina 15 år som spelare i klubben, säger Anna Jakobsson.

–  Att hon slutar gör att man sammanfattar en lång och framgångsrik karriär, hon står för så mycket häftiga grejer. Hon har utmanat sig själv och alla runt omkring henne i 15 år i Endre. Hon har varit som bäst när det gäller som mest, säger tränaren Alexander Brinkmann.

Anna Jakobsson har under många år tillhört den yttersta världseliten och många hade trott och hoppats att hon skulle fortsätta ett tag till.

– Det hade varit det ultimata om hon fått vara med och ta SM-guld i Endredräkt, säger Endre IF:s ordförande, Carin Sjöberg och fortsätter:

– Det är jättetråkigt. Samtidigt har vi full förståelse för att hon tar det här beslutet.

Carin Sjöberg har många ord för att beskriva Anna Jakobssons framgångssaga.

– Hon är extremt målinriktad, envis och en fighter. Som lagkapten har hon hjälpt och stöttat, speciellt nya spelare. Därmed inte sagt att det inte finns fler spelare som Anna Jakobsson.

Det är en rörd Anna Jakobsson som tänker tillbaka på åren i Endre.

– Det finns otroligt många att tacka men jag vill framförallt nämna Göran Nährström, Peter "Myrta" Johansson och Harald Hoffman som enligt mig personifierar det vi kallar endrehjärta. Utan er hade jag inte varit i närheten av var och vad jag är idag.

Anna Jakobsson har öppnat för att hon kommer fortsätta att vara aktiv i Endre.

– Det kan handla om någon typ av ledarroll i ett framtida Endre, säger Alexander Brinkmann.

Att Anna Jakobsson slutar är ytterligare ett hårt slag mot storsatsande Endre IF som på mindre än en vecka tappat tre av lagets största stjärnor. Först Corin Rüttimann till Iksu, sedan Margota Pazio till samma klubb.

– Man ersätter inte den typen av spelare med en ny spelare. Vi kommer att jobba med laget, med det vi har. Ibland tror folk att det är slut med laget när en stjärna slutar men lagidrott funkar inte så, säger Alexander Brinkmann.

Truppen inför nästa säsong börjar bli klar. Ännu fattas ett par spelare. Besked om nya spelare kommer senare.

2015 utsågs Anna Jakobsson till Årets gotlänning>>

Så jobbar vi med nyheter
Anna Sofia Hakeberg, Mats Pettersson