Arga leken på Wisby Strand

På lördagen avslutas Kampsportsveckan med titelmatcher på Gutavallen. På fredagskvällens schema: invägning och Arga leken.

10 juli 2015 16:38

Kampsportsveckan i Visby avslutas på lördagskvällen med stor kampsportsgala, K1-galan "Supremacy League", på Gutavallen. Höjdpunkten är galans sjätte och sista match: världsmästartiteln i kickboxning. Svenske Tofan Pirani skulle ha mött Daniel Skvor från Tjeckien, men svensken är skadad. Istället gör svenske stjärnan Hamza Bougamza och ungerske K1-stjärnan Tamas Birics upp om världsmästarbältet i K1 superfjädervikt. Bougamza kommer till matchen med 37 vinster på 41 matcher, fyra SM-guld i rad, en nordisk mästartitel och en skandinavisk proffstitel.

Men redan på fredagskvällen möttes alla deltagare för invägning och en så kallad ”stare-down” – en sorts Arga leken där motståndarna ska försöka sätta skräck i varandra – på Wisby Strand. Hamza Bougamza tvekade inte en sekund att ställa upp, trots att han bara hunnit förbereda sig en vecka.

– Jag hade varit här om de till och med ringde en timme innan. Formen och självförtroendet är bra och nu är det bara det roliga kvar, säger han.

Galans första stora titelmatch kallas ”Supremacy Muses” i 54-kilosklassen. Där ställs svenska thaiboxningsstjärnan Sofia Olofsson mot norska världsmästaren Fatima Pinto. Svenskan har tre SM-guld och är regerande europamästare. Sedan kommer Meran Zangana från Stockholm och Burim Rama från Kristianstad göra upp om svenska proffsbältet i K1 76,200 kilo.

Kampsportsveckan arrangeras av Stockholm-Gotlands Budo & Kampsportsförbund.

Se hela matchprogrammet här (extern länk)!

Så jobbar vi med nyheter
Joel Swahn