Första nollan utan ursäkt

FOTBOLL: Nollade för första gången och ner på kvalplats.
Tränaren försökte inte bortförklara FC Gutes 0-2 (0-1) hemma mot Värmdö.
- Nu gäller det för varje spelare att jobba hårt med sig själv, säger Tony Mattsson efter säsongens tredje förlust.

24 maj 2010 07:45
Början till slutet kom redan i åttonde minuten. Och det efter en präktig miss i kommunikationen mellan Kristian Hederfeld och Jacob Gardell, som gjorde sin första match för säsongen. När Gute missade att sätta upp en boll runt mittlinjen, slog Värmdö ett flack inlägg mot straffpunkten som de båda Gutespelarna missbedömde helt varpå David Greta kunde skarva in bollen retfullt enkelt..
- Jag tyckte ändå att vi började rätt bra, säger Dante Engström.

Första matchen
Lagkapten gjorde sin första match för säsongen centralt på mittfältet och hade mycket att stå i. Men, desto färre egna bollar att jobba med offensivt.
- Det blir kanske väl mycket långt från backlinjen, men de låg också bra och högt med sina forwards som gjorde det svårt för oss, förklarar lagkaptenen.
Som själv hade ett par chanser att putsa siffrorna med. Bland annat en nick på hörna i andra halvlek.
- Någon borde jag kanske ha förvaltat bättre. På hörnan försökte jag sätta den högt på bortre, men jag fick backa lite och fick inte riktigt någon fart, säger han.
Han spelade 90 minuter varav de sista på topp.
- Krampen kom sista minuterna, men foten kändes ingenting, säger han om den skada som har stoppat honom tidigare.

Tunnsått med chanser
Annars var det tunnsått med Gutes chanser framåt. Marcus Nobell var väl kringskuren när han skulle hantera de många luftpastejerna, trots att Gute försökte anstränga sig efter paus för att arbeta sig fram mer på kanterna.
- Vi ville komma runt mer på kanterna, men det misslyckade vi ganska rejält med. Vi och spelarna. Vi kom alldeles för mycket på mellanhand, säger Tony Mattsson kritiskt.
Man gjorde ett försök att sätta press sista kvarten för att åstadkomma en kvittering. Närmast var Hussein Al Asadi, som rann igenom men drog bollen i gaveln.
- Vi var inte alls mycket i deras box. Jag tycker nog att de var bättre i båda boxarna i dag, säger rannsakar Tony Mattsson.

Ner på kvalplats
I stället var det Värmdö som även gjorde matchens andra mål. En katastrofal Gutehörna i andra tilläggsminuten ledde till en kontring där Johan Gustafsson inte hade några problem att överlista Jacob Gardell.
Därmed spelade tidigare kvallaget Värmdö ner Gute på kvalplatsen, med fem poäng på sexmatcher.
- Fast alla lag i den här serien är lika bra. Nu gäller det att få medvind och självförtroende.

Så jobbar vi med nyheter