Defensiva luckor inför avgörandet

FOTBOLL: Enligt många är det årets viktigaste match på fotbolls-Gotland.
Då saknar FC Gute åter viktiga kuggar - senaste avbräcket är Jonas Lindstrand.
- Jag spelade förra matchen med hjärnskakning, berättar han.

1 januari 2000 00:00
Skadekrisen såg ett tag ut att vara över. Men lagom till säsongens viktigaste match har den slagit till igen - och den lämnar en lucka i den så viktiga defensiven.
Redan tidigare var det känt att Joakim Lindgren av privata skäl missar dagens hemmamatch mot Spårvägen. Samt att lagkaptenen Daniel Engströms medverkan var osäker.
Nu står det även klart att Jonas Lindstrand missar kvalreturen.
Detta efter en hjärnskakning i det senaste mötet.
- Redan tidigt i matchen kom jag sent in i en nickduell. Motståndaren föll bakåt, hans fot for upp och den träffade mig i tinningen. Jag kände direkt att jag fick ont och blev illamående, med facit i hand borde jag väl inte spelat vidare, erkänner Lindstrand.

"Våndas på läktaren"
Men vidare spelade han. Och sedan dess har han haft ont i huvudet och känt sig trött. Först i förrgår släppte illamåendet.
Spel i dag är inte aktuellt, oavsett hur mycket Lindstrand skulle vilja.
- Man bör ju ha några helt symtomfria dagar innan man spelar igen och jag har inte haft en enda. Det känns surt, men det är bara att sitta och våndas på läktaren.

"Alla blir hjältar"
Hur de försvarsmässiga luckorna som uppstått ska tätas, vill Jonas Lindstrand inte spekulera i. Mycket hänger på om lagkapten Engström lämnar klartecken.
Men någon oro för defensiven finns inte.
- Nej, det kommer lösa sig, vi har bra folk som kan gå in där. Det känns fortfarande som vi har bra chans att vinna, menar Lindstrand.
Även tränaren Tony Mattsson förblir positiv. Och förlusten i Skarpnäck har inte heller vållat något större huvudbry.
- Jag tycker vi gör en bra match där, med minst fyra kvalificerade målchanser. Nu måste vi sätta pricken över i och vi är starka hemma, menar Mattsson.
2-0 tippar Jonas Lindstrand som slutresultat, med Jakob Sandberg och Thorbjörn Ahlqvist som målskyttar - men inte ensamma matchhjältar.
- Vinner vi är alla hjältar, tycker Lindstrand.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Bendelin Text & foto