Svensson fortsätter: För sanningen är den, Anders, att sedan du blev hästägare har du mer börjat skriva i egen sak i stället för ur ett mer journalistiskt perspektiv.
Svar: Jag har varit hästägare sedan slutet av 70-talet: Proud Mary, Gallant Roy, Freddy Vibell, Smiss Noble, Smiss Victory, Southwind Beauty och Uckydoo är hästar som jag har varit delägare i utan att det har påverkat min journalistik.
Angående montéloppet på V5: Jag inser att Svensson målade in sig i ett hörn när han samma tävlingsdag hade ett lopp för många ostartade treåringar, ett P21-lopp och ett montélopp. Av tre "onda ting" var kanske montéloppet det bästa att ta med på V5. Jag föreslår: Inga montélopp samma dag som treåringsserien körs. Då ges Svensson bättre valmöjligheter när det gäller att välja V5-lopp.
Barfotainformation: Svensson har kontrollerat med personalen och vet därefter ingenting om TV-apparater som inte fungerar. Svar: TV-apparaten längst till höger på läktaren var nattsvart den 24 maj. För oss tre journalister spelade det ingen roll eftersom vi har en TV i vårt lilla pressbås. Men för "härdsmältan" utanför var det givetvis ett avbräck.
Gotlandslöpning: Jag var sportchef på Visbytravet 1987-88 och introducerade Gotlandslöpning i dess nuvarande form, med aktivt stöd av Per-Åke Dahlby, Harry Carlsson och Rune Johansson. Inte sjutton anlitades kostsamma "konsulter" för att ro projektet i hamn. Jag tror inte heller att mina efterträdare som sportchef, Christer Graaf och Hans E. Andersson anlitade konsulthjälp. Min fråga: Hur mycket pengar lägger travsällskapet på konsulter - pengar som i stället skulle användas för att höja prispengarna i vardagstravet och komma hästägarna till del?
Till sist: Det hedrar Claes-Göran Svensson att han debatterar på ett lugnt och sakligt sätt - bortsett från att han anklagar mig för att skriva i egen sak, som hästägare. Faktum är: Det bjuder mig emot att skriva om mina egna hästar. Det finns en rågång mellan min uppgift som journalist och som hästägare.