Bremens usla facit: Sju raka hemmaförluster

Spelas det Bundesligafotboll på Weserstadion nästa säsong? Det blir mer och mer tveksamt. Werder Bremen vantrivs på sin arena. 1–4 mot Leverkusen var sjunde raka ligaförlusten på hemmaplan för Ludwig Augustinssons klubb.

Kai Havertz nickar in 1–0 för Leverkusen mot Werder Bremen.

Sport2020-05-18 22:30

Bremen var Bundesligas sämsta hemmalag – med bara en trepoängare på elva försök – innan ligan lamslogs i drygt två månader av pandemin. Återstarten gav inga indikationer på att det kollektiva försvarsspelet går en ny vår till mötes eller att den trista trenden på hemmaplan ska brytas.

Snarare tvärtom.

Förlusten, prestationen, intrycket av uppgivenhet säger att Bremen är på väg ut ur högsta serien. Tabellen bekräftar det allvarliga läget. Avståndet upp till räddningsplankan Fortuna Düsseldorf på kvalplatsen är nu fem poäng.

Frågan är hur länge tränaren Florian Kohfeldt får ha jobbet kvar.

Tre mål i tät följd

Efter en sömnig första knappa halvtimma hände det grejor slag i slag i de båda straffområdena. Tre mål på dubbla antalet minuter.

Först nickade Kai Havertz Leverkusen till ledningen på Moussa Diaby känsliga inlägg från högerkanten. Två minuter senare kvitterade Theodor Gebre Selassie efter en hörna. Varpå Havertz omgående på nytt visade sitt fina huvudspel, knoppade in sitt andra mål för kvällen och det åttonde för säsongen.

När Bremens mittförsvar stod på hälarna igen i 61:a minuten använde Mitchell Weiser pannan på ännu ett fint inlägg av Diaby. 3–1 till Leverkusen och saken var klar. Kerem Demirbay spädde på Bremens elände i slutskedet.