Fanny och Fred var snabbast i Blodomloppet

Nästan 1 200 löpare gav sig ut i solen under tisdagskvällen när Visby välkomnade Blodomloppet. När milen var sprungen stod det klart att en storfavorit och en debutant blev årets snabbaste man och kvinna.

Blodomloppet i Visby 2024.

Blodomloppet i Visby 2024.

Foto: Albin Jakobsson

Sport2024-06-18 20:14

Totalt deltog 1 165 löpare, en siffra som tävlingsledare Linda Möllerström är mycket nöjd med.

– Det kom in en hel del efteranmälningar vilket är jätteroligt. Vi är jättenöjda med uppslutningen. Vi hade hoppats på det här och nu när det är ett faktum så känns det jättebra, säger Linda Möllerström knappt 30 minuter innan årets snabbaste löpare kom i mål.

undefined
Den flerfaldige vinnaren av Blodomloppet, Fred Grönwall, vann även i år.

Och det var ingen som var särskilt förvånad när det visade sig vara den flerfaldige mästaren Fred Grönwall.

– Det känns jätteroligt. Jag kunde verkligen styra mitt eget lopp och köra mitt race, säger Fred Grönwall strax efter han passerat målgången på tiden 33.29.

Löparna fick utstå en kraftig vind under loppet vilket gjorde att det sög till lite extra i benen.

– Det var en väldigt utmanande vind från havet som låg som en vägg på vägen tillbaka mot stan. Det var tufft, och så kommer man till Lotsbacken som belöning. Den var fostrande och tuff, som alltid. Men jag är jättenöjd med loppet, säger Fred Grönwall.

Ungefär åtta minuter efter att Fred Grönwall tagit sig i mål var det dags för loppets snabbaste kvinna att ta emot publikens jubel. Fanny Sundblad, som deltog för första gången i Blodomloppet, sprang i mål på tiden 41.03.

undefined
Debutanten Fanny Sundblad blev Blodomloppets snabbaste kvinna.

– Jag springer orientering annars och tävlade i helgen, så jag visste inte riktigt hur det skulle kännas i dag, men det kändes bättre än förväntat, säger Fanny Sundblad.

Är du nöjd med loppet?

– Jag är nöjd! Jag la upp det bra och jag visste att det skulle vara medvind i början, och motvind plus backen i slutet, så det var bara att mentalt tänka "du är stark" under loppet, säger Fanny Sundblad.

Även för Fanny var den starka vinden det tuffaste.

– Den var jäklig. Men jag tror att om man är förberedd på att det kommer vara vind, och det kommer att vara lika jobbigt för alla, så går det att motivera sig, säger Fanny Sundblad.

Hon hade även förberett sig inför den alltid så tuffa Lotsbacken.

– Jag har tränat lite på den under året, så jag var även hyfsat medveten om hur mycket den suger i benen. Men den kändes, säger Fanny Lundblad.

Seger i debuten och Fanny Sundblad är säker på att hon kommer delta fler gånger.

– Kul att vinna premiären och jag tror absolut jag kommer vara med igen, det är bra träning, säger Fanny Sundblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!