Men Inger Harlevi ordförande i Kultur- och fritidsnämnden har inte hört talas om något sådant.
- Jag känner inte till en sådan överenskommelse och varför man gick ifrån den, säger hon.
När Gotlands kommun gick in och betalade en del av den summa det skulle kosta för Visby Roma att få is tidigare, höjdes röster om att kommunen hade konkurrerat med en privat aktör. Något som juristen Patrik Pettersson på Gotlands kommun har svårt att se som en konkurrenssituation. Enligt honom, får inte kommuner konkurrera med det allmänna näringslivet, men de har rätt att ge bidrag till verksamheter inom olika idrottsområden.
- Kommuner får sponsra verksamheter som stödjer idrottslivet, det har ansetts som godtagbart inom allmän rättspraxis. Jag ser inget konkurrensrättsligt problem i den här situationen, berättar han.
Kultur- och fritidschefen Lars Danielsson, har berättat för GT-sporten att det fanns en överenskommelse med hockeyfamiljerna på Gotland. En överenskommelse som man senare gick ifrån vilket gav problem. Vad den uppgörelsen gick ut på och varför man senare valde att frångå den, ville han inte kommentera och hänvisade till ordförande Inger Harlevi. Vilken i sin tur inte kan erinra sig om en liknande uppgörelse.
- Den överenskommelsen känner jag inte till, svarar hon.
Den dåliga kommunikationen inom Gotlands kommun har satt Graip Idrottscentrum i kläm. Företagets vd anser att löften har brutits och avtal har frångåtts, när kommunen valde att spola is i Visby ishall då det redan fanns is i Slite ishall. Detta resulterade i en JO-anmälan mot kommunen, där Graip Idrottscentrum vill pröva om kommunen har gått rätt tillväga.
En anmälan som enligt Graip Idrottscentrums vd Fredrik Malmqvist förhoppningsvis också reder ut vad som gäller för sommarisarna.
- Det är bra att pröva det här hos JO så vi vet vad som gäller inför nästa år, kommunen måste ta en ståndpunkt om hur is ska skötas på Gotland, berättade Fredrik Malmqvist för GT-sporten i måndags.