Det olympiska livet har startat
Båda är lyriska när de funnit sig tillrätta i OS-byn i Aten för att ladda för Paralympics som invigs på fredag. Så nära paradiset man kan komma, säger Larsson. Hela kroppen cyklar, uttrycker sig Löf.
Det är drygt två veckor sedan som den stora OS-festen avslutades och elden över Grekland släcktes.
Men den här veckan tänds den igen i Aten när handikappidrottarna intar de olympiska arenorna. Paralympics pågår i tolv dagar och 4 000 idrottare, från 142 länder, tävlar i 19 olika idrotter.
<span class='mr'>"Som en balsal"</span>
Gotlands två representanter har redan hunnit bekanta sig med de platser de ska prestera på. Niclas Larsson tränade i går på tennisens centercourt och Gabriella Löf har gått omkring på ridsportstadion, både med och utan hästen Marcusé San.
Tävlingsarenan känns som en balsal, helt fantastisk. Jag har gått och laddat där mentalt och måttat in mina program, säger Gabriella.
Det svenska dressyrlaget har varit på plats i Aten över den gångna helgen och tränaren Agneta Aronsson har varit nöjd med alla fyra ekipagen.
Varje dag har det varit träning, med målet att vara i medaljform de tre tävlingsdagarna 21, 23 och 26 september. I dressyr finns det tre guld att slåss om: individuellt, kür (freestyle) och i lag.
<span class='mr'>Hård konkurrens</span>
Nu är det bara att träna, vila och äta och bli van vid miljön. Jag ska bli avspänd och hästen ska bli avspänd. Men han måste ha en bibehållen framåtbjudning, kliva på ordentligt, beskriver ryttarinnan.
Gabriella Löf rider för medalj varje tävlingsdag, men inser samtidigt att konkurrensen är stenhård från landslag som England, Tyskland, Norge, Danmark och Holland.
Jag har sett så många som har fina hästar här. Det finns många bra, säger hon.
Samtidigt med sin sammanbitna målmedvetenhet försöker Gabriella i nästa andetag nypa sig i armen och förstå att hon nu är olympier.
Man kan inte fatta att man är här, hur stort det är. Hela kroppen cyklar när man ser vyerna och man känner historiens vingslag, att OS kommer från Aten från början, säger Burgsvikstjejen.
Niclas Larsson, Visbysonen som numera bor i Stockholm, pratar också långt och länge om hur underbart det är att vara på plats.
Olympiabyn är stor som Visby innerstad där alla bor och det är fantastisk stämning. Jag njuter varenda sekund, säger han.
<span class='mr'>Larsson i bra form</span>
Larsson kom till Grekland med turneringar i Polen och Italien i ryggen. I Polen nådde han semifinal i både singel och dubbel, medan det i Italien blev förlust i första omgången. Men förlusten i Livorno mot polacken Batitski tog 2,45 timmar och det var en nyttig genomkörare.
Det känns sjukt bra. Jag är i bra form, fräsch i hela kroppen. Nacken blir lite stel ibland, men man får massage när man vill här i OS-byn. Det är perfekt.
Precis som Löf går Niclas Larsson för medalj i sitt första OS, trots att han inte ens blir seedad i singelturneringen.
Jag vet ju att det är grym konkurrens och att det krävs fem felfria matcher för att lyckas. Men medalj är ändå målet man ska ha, tycker han.
<span class='mr'>En tredje gotlänning på plats</span>
Lottningen görs på lördag och rullstolstennisens singel börjar på söndag, 19 september. Sedan spelas finalen söndagen efter.
Jag kan inte klaga på något, hälsar Niclas Larsson glatt.
Ytterligare en gotlänning är på plats i Aten, Visbybon Magnus Sundblad som är med som läkare i den svenska truppen.
Återstår att se om han får jubla på läktaren när en ökamrat tar medalj.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!