Jämnheten nyckeln enligt sportchefen

Ett hårt jobbande kollektiv, men också spel- och puckskickligare. Det är vad sportchefen André Lundholm önskar sig av Visby Roma.

Visby Roma blev utslaget av Tranås i playoff 2 i våras. Nu siktar laget på kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Visby Roma blev utslaget av Tranås i playoff 2 i våras. Nu siktar laget på kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Foto: Malin Stenström

2019-09-12 20:27

Visby Roma har etablerat sig som ett topplag i Hockeyettan. Nu skruvas förväntningarna upp ytterligare.

– Vårt långsiktiga mål är kvalserien. Vi har varit där tidigare (2017) och vill dit igen. Väl i kvalserien ska vi konkurrera på allvar. Samtidigt är det tufft att ta sig hela vägen. Jag uppskattar att ungefär 20 av Hockeyettans 48 lag har möjlighet och bara fyra lyckas, säger André Lundholm.

Vad krävs för att lyckas?

– Jämnheten är nyckeln och det är något vi inte lyckats att hitta de två senaste säsongerna. Vi har varit för mycket upp och ner, både i grundserien och allettan. När vi tog oss till kvalserien var vi jämnare sett över hela säsongen.

Förutom en ny tränare i rutinerade Hans "Säcken" Särkijärvi har Lundholm landat sex nyförvärv. Har du haft någon strategi när det gäller värvningarna?

– Vi har försökt att föryngra en del och hitta utvecklingsbara spelare, som vi tror kommer passa bra med vår erfarne coach. Filip Lindblad blir ett bra komplement till Daniel (Marmenlind) och både Lucas (Hedlund) och Lovric (Tomislav) är rörliga och spelskickliga backar. Vi har varit lite starkare på forwardssidan tidigare säsonger, men känner att vi har en stark och bred backuppsättning nu. Ryker (Leer), Teemu (Huttu) och Mikael Hedlund är en spännande trio framåt som dessutom spelat ihop en hel del så här långt.

På minussidan har Oskar Lundberg, Christian Hägg, Anton Brandhammar, Jonathan Granström och Zane Jones bland andra lämnat. 

– Det är väl egentligen Oskar som vi tappat. I övrigt har vi valt att hitta andra vägar och då blir det en naturlig spelaromsättning. Jag tycker absolut vi ersatt spelarna vi tappat och det kommer att märkas i premiären. Tror också att vi kommer att få se ett spel- och puckskickligare lag, som kanske kommer jobba ännu hårdare för varandra.

David Lundmark åkte på en kraftig hjärnskakning i förra veckan och Lukas Renlund är skadad sedan tidigare. Båda förväntas bli borta en längre tid.

– När jag pratade med David i tisdags kände han sig något bättre och det är ett framsteg. Han är hemma vid sin familj och vilar upp sig och återkommer på lördag. Sedan ska han börja sin hjärntrappa. Vi räknar med att han blir borta minst en månad. Lukas tränar på egen hand och frågan är om det krävs en operation eftersom det börjar dra ut på tiden.

I kvällens hemmapremiär väntar Hammarby.

 – Kul att möta Bajen, det brukar alltid bli bra tryck. Vi rivstartar för övrigt och har sedan Väsby, Huddinge och Hudiksvall inom kort, säger André Lundholm.

André Lundholm är nöjd med sin trupp.
André Lundholm är nöjd med sin trupp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!