Janne Sandberg tillbaka i Visby AIK

FOTBOLL: Janne Sandberg är tillbaka i gotländsk fotboll. Visby AIK byter ut sin tränare Petter Svensson mitt under säsongen, och Sandberg går in i stället. - Vi hade andra förväntningar resultatmässigt, motiverar Röger Möller, ordförande i Visby AIK Fotboll, beslutet.

Sport2007-06-08 00:00
Visby AIK ligger i nuläget femma i division IV med nio poäng på sju matcher. Målet inför säsongen var betydligt högre.

- Vi känner att vi kommit in i en återvändsgränd och kände att vi behövde göra så här, förklarar ordföranden Roger Möller, som också förklarar att beslutet har skett i samförstånd med tränaren Petter Svensson.

I Svenssons ställe kommer nu en före detta VAIK-tränare, Janne Sandberg, som ledde laget så sent som 2005 då man spelade i division III.

- Det ska bli kul, jag har verkligen saknat fotbollen på senare tid, säger Janne Sandberg om sin återkomst.

Vad ser du som målsättning med laget nu när du kommer in mitt i säsongen?

- Självklart ska vi försöka göra en bra säsong nu, men framför allt måste vi bygga långsiktigt och rusta för att AIK ska ha jättebra spelare nästa säsong, då det är direktuppflyttning till division III. Jag vet att det finns ett antal unga, lovande spelare i det här laget och det ska bli intressant att få vara med och utveckla dem, säger Sandberg.

Janne Sandberg är också fystränare för Visby Roma, som nu är inne i försäsongsträningen, och det uppdraget kommer han att behålla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!