Klart: Hon blir ny ordförande för RF-Sisu Gotland

Mona Snäckerström har valts till ny styrelseordförande för RF-Sisu Gotland. Hon ser anläggningsfrågan som den kanske största utmaningen för idrotten på ön. “Det finns många idrotter som väntar på lokaler och kämpar jättehårt med att över huvud taget komma in någonstans”, säger Snäckerström.

Mona Snäckerström är RF-Sisu Gotlands nya styrelseordförande.

Mona Snäckerström är RF-Sisu Gotlands nya styrelseordförande.

Foto: Ulf Jönsson

Sport2023-04-03 14:50

För Mona Snäckerström, som bland annat har ett mångårigt engagemang inom friidrotten bakom sig, kommer inte det nya uppdraget som något omvälvande då hon har varit tillförordnad ordförande en tid. 

Snäckerström är vald på ett år framåt, och som ordförande lyfter hon fram samarbete som något väldigt betydelsefullt.

– Det är jätteviktigt för mig. Att man lyssnar in och använder allas kompetens. Jag kan långtifrån alla idrotter och det känner jag mig också trygg med, vi har jättebra konsulenter och det går att ta reda på det man inte kan. Jag tycker också det är viktigt att vi är med i samhällsutvecklingen och är en samtalspartner i utvecklingen totalt. Idrotten är så mycket mer än själva utövandet. 

Vilken ser du som gotländsk idrotts största utmaning? 

– Egentligen tycker jag kanske det är anläggningarna. Det beror kanske på att jag har företrätt friidrotten, jag vet hur länge vi har väntat på att få rimliga förutsättningar inomhus. 

– Sen är det ekonomiska läget över huvud taget en utmaning. Det är en sak att säga att vi vill ha jättefina anläggningar, sen är vi kommuninvånare också. Så man får vara rimlig. När det gäller lokaler känner jag väldigt mycket för att vi måste vara öppna för att samarbeta så långt det går, och inte vara oense inom idrotten och slåss mot varandra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!