Kontraktet klart Matchfakta

Division 2-kontraktet är säkrat. VIF Gute utklassade nykomlingen Gamla Upsala med hela 5-1 (2-1) i går. ­ Känns bra. Nu har vi ingen press på oss i sista matchen, säger VIF Gutes mittfältare Daniel Söderstrand som var en av planens bästa spelare.

Sport2004-10-04 04:00
Med det nya 3-4-3-systemet har VIF Gute gjort 9-2 på två matcher.
Okej, nu har inte motståndet varit det bästa (Tyresö och Gamla Upsala) ­ men ändå.
Efter 5-1-vinsten i går har VIF Gute säkrat kontraktet i division 2-fotbollen.
­ Känns bra. Det var väl bara första delen av matchen som var lite dålig, i övrigt spelade vi bra, säger Gutes Daniel Söderstrand.
Vad tycker du om det nya spelsystemet?
­ Det fungerar bra. Vi får med fler folk i anfallet, men samtidigt gäller det att alla ställer om snabbt om vi tappar boll. Det har sett bra ut i de här två matcherna.
Spelet var jämnt i går fram tills hemmalaget tog ledningen i den 26 minuten. Målskytt var Anders Lindberg (hans femte för året), läckert framspelad av Fredrik Larsson. Några minuter senare slog Lindberg ett inlägg som en Gamla Upsala-spelare nickade i eget mål förbi en utrusande målvakt Robert Nordqvist ­ 2-0.
Nordqvist var mycket bra mellan stolparna och höll siffrorna nere. När sedan Andy Bachmann reducerade strax innan pausvilan växte ett visst hopp hos gästerna. Direkt efter paus var det dock VIF Gute som tog kommandot och efter 20 minuter kom utdelningen. Daniel Engström sköt 3-1 och matchen var avgjord. Hemmalaget gjorde ytterligare två mål ­ målgörare var inhopparen Martin Johansson och Jonas Nygren.
5-1 till slut i en övertygande Gute-seger. Nämnas bör att GUSK inte hade något att spela för. Nykomlingen har annars imponerat under året och redan säkrat kontraktet.
VIF Gute avslutar säsongen mot Valsta/Syrianska på Råsunda i helgen.

VIF Gute-Gamla Upsala 5-1 (2-1)
Målen: 1-0 Anders Lindberg (26), 2-0 Självmål (32), 2-1 Andy Bachmann (38), 3-1 Daniel Engström (65), 4-1 Martin Johansson (76) och 5-1 Jonas Nygren (86).