Kvalspel väntar Henrik Löfkvists Kalmar FF

Djurgården är svenska mästare i fotboll 2019, för Kalmar FF med Henrik Löfkvist och Kristoffer Ahl Holmström blir det kval.

En tung förlust för Henrik Löfkvist och hans Kalmar FF. Falkenbergs 1-0 mot Eskilstuna skickade Kalmar till nedflyttningskval.

En tung förlust för Henrik Löfkvist och hans Kalmar FF. Falkenbergs 1-0 mot Eskilstuna skickade Kalmar till nedflyttningskval.

Foto: Patric Söderström

Sport2019-11-02 15:22

Det blev en oerhört dramatisk avslutning på fotbollsallsvenskan 2019.

I toppstriden var det Djurgården, Hammarby och Malmö FF som slogs om SM-guldet. Men Djurgårdens 2-2 mot Norrköping räckte för att de skulle ta hem guldet och bli Svenska Mästare 2019.

Malmö slog Örebro borta med 5-0 och slutar därmed tvåa, Hammarby slog Häcken hemma med 4-1 och slutade trea.

I bottenstriden var bland andra Kalmar FF med gotlänningarna Henrik Löfkvist och Kristoffer Ahl Holmström inblandade i en kamp om att klara sig kvar i allsvenskan eller att åka ur.

Kalmar förlorade med 0-3 borta mot Sirius, men var trots förlusten kvar i allsvenskan till slutminuterna, då kom kallduschen för Kalmar. Falkenberg gjorde då 1-0 på tilläggstid hemma mot Eskilstuna, ett oerhört viktigt mål som betydde att Falkenberg klarade sig kvar i allsvenskan även nästa säsong, för Kalmar blir det däremot kvalspel för att få behålla sin allsvenska plats även nästa säsong.

Kvalspelet blir mot tredjeplacerade laget i Superettan om en plats i nästa års allsvenska.

GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna åker ur allsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!