Larsson - vårens spelare

FOTBOLL: Spelmotorn Fredrik Larsson är bäst i VIF Gutes framgångsrika lag. I alla fall enligt GA-sportens betygsliga. Larsson toppar på fina 3,75 (skala 1-5). - Oj, kul att höra, säger Fredrik.

Sport2005-07-19 06:00
VIF Gutes starka vårsäsong resulterar naturligtvis i fina betyg överlag bland spelarna.
Ingen ligger under gränsen godkänt (2) på de fem hemmamatcherna som vi betygsatt.
Överlägset bäst är spelmotorn Fredrik Larsson. Han snittar fina 3,75 på sina fyra framträdanden (Larsson missade premiären mot Bollstanäs på grund av skada).
"Fredda" är också obesegrad det här året - han missade även första bortamatchen mot Vasalund/Essinge där lagets enda förlust kom.
Efter det har VIF Gute radat upp nio raka matcher utan nederlag.
- Det har varit en härlig vår för oss, säger Fredrik Larsson.
Din egen insats då?
- Lite upp och ner tycker jag, men hemmamatcherna är jag nöjd med. Borta har vi spelat lite annorlunda och då har jag inte varit delaktig i spelet lika mycket, tillägger han.
VIF Gute har fem raka vinster på Gutavallen. Borta har laget en vinst, fyra oavgjorda och en förlust.
- Vi är mer rädda om poängen borta och bjuder inte publiken på lika mycket.
Larsson har också en lite annorlunda roll i år. I fjol utgick han oftast från vänsterkanten på mittfältet. Nu spelar han i en offensiv central roll med Daniel Engström som balansspelare bakom sig.
- Jag är väldigt nöjd med den nya rollen, även om den inte skiljer sig så mycket från fjolåret. Men utan "Dante" hade jag inte lyckats lika bra. Han sköter det defensiva perfekt och ger mig utrymme framåt, fortsätter Larsson.
Så här ser det ut bakom Fredrik Larsson i betygsligan när halva säsongen är spelad:
Daniel Söderstrand 3,00 - 4 matcher.
Inledde mycket bra i första matchen mot Bollstanäs där han var inblandad i alla tre målen. Då spelade "Södis" centralt på mittfältet. Sedan har han fått ta steget ner till höger i backlinjen och även gjort det bra. Nu är Daniel skadad i knäet och ett osäkert kort inför höstpremiären.
Alexander Gerndt 2,80 (5).
Väldigt framgångsrik som inhoppare och nu snackas det om att allsvenska lag har fått upp ögonen för talangen. När även målskyttet har lossnat kan höstsäsongen bli mycket intressant.
Robert Nilsson 2,80 (5).
I vissa matcher har Robert till och med överglänst försvarschefen Joakim Lindgren. Nilsson har spelat till sig en ordinarie plats i startelvan med sitt kraftfulla spel.
Jacob Khan 2,66 (3).
Var en positiv överraskning innan han blev skadad. Hoppade in på vänsterbacken i första matchen och visade direkt upp ett tryggt och moget försvarsspel, trots brist på rutin.
Joakim Lindgren 2,60 (5).
Har varit VIF Gutes bäste spelare två år i rad. I år har Lindgren inte riktigt kommit upp i samma klass - i alla fall inte i hemmamatcherna, men har ändå varit klart godkänd. En nyckelspelare om Gute skall lyckas i höst.
Daniel Engström 2,60 (5).
Var tillsammans med Lindgren i topp bland betygen i fjol. Och Engström fortsätter att göra ett mycket stort jobb som balansspelare på mitten.
Oscar Forsström 2,60 (5).
VIF Gutes nye målvakt och Mikael Järlös ersättare har varit stabil utan att glänsa alltför mycket. Har hållit nollan två gånger på bortaplan, men inte hemma.
Kacper Derczynski 2,60 (5).
Kanske den som jobbar hårdast i hela laget. Stundtals har dock nyförvärvet från Polen kommit bort på sin högerkant. Säker i sitt passningsspel.
Anders Lindberg 2,50 (4).
Har höjt sig från detutsäsongen förra året och toppar interna målligan med fem fullträffar. Också mer delaktig i spelet och bättre på fötterna.
Martin Johansson 2,50 (4).
Har precis som Lindberg tagit ett kliv från fjolåret, som var även hans första i Gute. Ser ut att trivas bättre, har gjort fyra mål.
Stefan Högberg 2,25 (4).
Har fått mer speltid och börjar växa in i division 2-kostymen. Tar för sig allt mer offensivt men måste bli säkrare i passningsspelet.
Daniel Backéus 2,20 (5).
Sliter oerhört i det tysta men märks inte alltid så mycket. Backéus är ordinarie i varje match, men kommer kanske mer till sin rätt i 4-3-3-systemet som VIF Gute ibland andvänder sig av.
Joel Klasson 2,00 (1).
Har lämnat VIF Gute för spel i Dalhem i division 4. Klasson hann bara med ett framträdande mot Bollstanäs där han inte alls såg inspirerad ut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!