Leras: "Jag ser fram emot en bra match"

Visby Ladies spelar på söndag ett viktigt bottenmöte mot Mark, som coachas av den förre Ladies-coachen Paschalis Leras.

Den temperamentsfulle och inlevelsefulla coachen Paschalis Leras ledde Visby Ladies till semifinal säsongen 17/18. Nu återfinns han i Mark, Visby Ladies motståndare på söndag.

Den temperamentsfulle och inlevelsefulla coachen Paschalis Leras ledde Visby Ladies till semifinal säsongen 17/18. Nu återfinns han i Mark, Visby Ladies motståndare på söndag.

Foto: Malin Stenström

Sport2019-11-30 09:25

Visby Ladies är numera enda lag utan seger i SBL dam. På söndag reser man till Kinna för match mot Mark, den enda realistiska vinstchansen som återstår för Ladies på den här sidan årsskiftet. Mark tog säsongens första seger den gångna helgen borta mot Wetterbygden. Kinna-laget coachas av Paschalis Leras.

– Det var en skön seger för oss. Hela den här säsongen har vi haft många skador och dessutom ett importerat proffs som lämnat, så det har inledningsvis varit svårt att hitta rätt kemi i laget. Jag hoppas att det lossnar för oss nu, säger Paschalis Leras.

Paschalis tränade Visby Ladies säsongen 17/18 och tog då laget till semifinal i SM-slutspelet. Han var där och då inställd på en fortsättning i Ladies, men klubben valde att möblera om under parollen "Ny era" och gick skilda vägar med Leras. 

Känns det speciellt att ställas mot Visby Ladies?
– Ja, det är alltid speciellt att möta sina tidigare klubbar. Jag har många goda minnen från tiden i Visby, men det hör till historien nu när jag är i Mark. Jag ser fram emot en bra match i helgen.

Han tycker inte att sättet han fick lämna Visby Ladies på innebär någon extra motivationsfaktor till att vinna helgens match.

– Som professionell coach vet jag att det där hör till spelet och det händer överallt. Jag är inte extra motiverad att vinna över Ladies, jag är extra motiverad att vinna över alla lag med tanke på var vi befinner oss i tabellen. 

Vad förväntar du dig av matchen mot Ladies?

– Det är en viktig match för båda lagen. För oss spelar det ingen roll att vi vann förra veckan, vi har fortfarande en del skador och vi ser det som en svår match. Även om Visby inte har vunnit så har de en del bra spelare. Vi kan sannerligen inte underskatta något lag, men med det sagt ska vi inte heller överskatta någon motståndare. Vi har plockat in några unga spelare från basketgymnasiet RIG och försöker hitta rätt balans mellan erfarenhet och oerfarenhet. 

Vad ser du som nyckel till seger på söndag?

– En viktig aspekt är att kontrollera matchrytmen, och sedan gör enkla saker stor skillnad. Enkla saker är att ta skott i rätt lägen, att markera sin spelare så att de inte kan göra poäng, och aldrig ge motståndarna en andra chans att göra poäng. Det allra viktigaste är att ha fokus, då ökar möjligheterna till att lyckas med de enkla sakerna markant, säger Paschalis Leras.  

Paschalis Leras.
Paschalis Leras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!