"Nästan onödigt bra!"

GOCART. I går kväll var det tävlingspremiär på den ombyggda gocartbanan vid Skogsholm i Visby.

Sport2006-08-16 06:00
Även om startfältet inte blev så stort som man hoppats, så kunde de som var med glädjas åt en mycket fin bana.
- Nu har vi fått en bana med nationella mått och vi är väldigt nöjda med resultatet, den blev nästan onödigt bra, säger Per-Jan Carlsson, sekreterare i MK Gutarna lite skämtsamt.

Banan vid Skogsholm har länge behövt en ordentlig renovering och i höstas började man med ombyggnaden av banan. Den har blivit bredare och närmare 160 meter längre och numera kan klubben anordna nationella tävlingar där.
- Intresset har varit väldigt stort kring banan, det är många fastlänningar som hört av sig och vill komma hit för träningsläger, säger Per-Jan Carlsson.
Banan blev klar för cirka en månad sen, något senare än beräknat.
- Den hårda vintern var en av orsakerna, men annars har arbetet gått väldigt bra.
Det skall bli en ordentlig invigning av banan lite längre fram.
- Vi skall ha något som vi kallar för bilsportens dag, då vi bland annat kommer att visa upp lite olika motorsporter, och sen hoppas vi att vi kan få hit några riktigt duktiga förare.

När GA-sporten pratade med några av förarna i går kväll så var alla överens om att ombyggnaden av banan blir ett lyft för gocartsporten på ön och öka intresset för sporten.
- Jag vet flera stycken som tänker köpa kart till nästa säsong, säger Jonas Höglund, vinnare i klassen ICC.
Till gårdagens tävling kom dock bara 12 förare, två i den minsta klassen "Cadetti", fem i "Mini" och fyra i "ICC" där även en förare i "Yamahaklassen" fick ingå.
I "Cadettiklassen" körde man bra två uppvisningsheat, men i de övriga var det först två kvalheat och sen ett finalheat.
I miniklassen segrade André Ekström efter en hård kamp med Tom Pihl, Tom ledde ända till det endast återstod ett halvt varv, då körde André om och kunde också vinna.
I den stora klassen, ICC kör man med 6-växlade gocart. Där vann Jonas Höglund både kval- och finalheat.
- Jag körde oväxlat förra året, så den här karten är ny för mig i år, det blir lite mer att hålla reda på med växlar, men det går ganska bra ändå, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!