Oro inför Stångaspelen – sexsiffrigt belopp saknas

Deltagare dröjer med att betala anmälningsavgifterna till Stångaspelen, vilket skapat en oro hos arrangörerna. Ett sexsiffrigt belopp saknas – pengar som måste in innan veckans slut. Det säger Mikael Nilsson, ordförande i föreningen Gutnisk Idrott.

Obetalda anmälningsavgifter oroar arrangörerna av Stångaspelen.

Obetalda anmälningsavgifter oroar arrangörerna av Stångaspelen.

Foto: Mattias Karlsson

Sport2024-06-24 16:25

Det var i Facebookgruppen "Stångaspelen Gotland – Gutarnas Olympiad", som föreningen under måndagen gick ut och uppmanande deltagare att betala sina anmälningsavgifter.

"Viktigt att ni nu ser över om anmälningsavgifterna är betalda. Det fattas en mycket stor summa i år, så pass stor att det riskerar spelens start", skrev man i inlägget.

undefined
Mikael Nilsson, ordförande i föreningen Gutnisk Idrott.

– Det är en väsentlig del som ännu saknas, ett sexsiffrigt belopp. Vi tror att pengarna kommer att komma in, med det slarvas och tar en sån tid att vi måste gå ut med den här uppmaningen, säger Mikael Nilsson, ordförande i föreningen Gutnisk Idrott.

Han berättar att de har full koll på vilka som ännu inte har betalat.

– Vi räknar med att pengarna kommer in, men det ska inte behövas ett sånt påtryckande och jagande som vi behöver göra nu. Det är inget vi vill ödsla tid och kraft på i det här läget när vi skall fokusera på att ordna med tävlingarna, och det är därför vi måste uppmärksamma detta, säger Mikael Nilsson.

Vad händer om pengarna inte kommer in?

– Vi kommer ju inte ställa in Stångaspelen. Men det kan bli så att vissa saker som vi har tänkt inte blir av. Saker måste betalas, och personer ska få ersättning. Det är en tävling som måste finansierar och om inte pengarna kommer in i tid så får vi inte den kvalitet som man kan förvänta sig, säger Mikael Nilsson.

undefined
Trots flera påminnelser är det ännu ett sexsiffrigt belopp som inte har betalats.

Han hoppas att inlägget på Facebook ska räcka till för att skynda på de betalningar som ännu släpar efter.

– Plus att vi redan har skickat ut ett antal påminnelser. Nu måste det till en skärpning, det kan inte hålla på så här, säger Mikael Nilsson.

Han fortsätter:

– Det är klart att när det blir så här, så börjar man fundera på om man ska införa någon form av sanktionsavgift. Att de som inte är inne med pengarna i tid får ett extra pålägg att betala. Det är något vi absolut inte vill, men kanske blir tvungna till.

När måste pengarna vara inne?

– Egentligen omedelbart, men pengarna måste i alla fall komma in den här veckan, säger Mikael Nilsson.

Årets upplaga av Stångaspelen arrangeras om bara ett par veckor, mellan den 10-14 juli. Det är även ett stort jubileum som ska firas, då spelen fyller 100 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!