Ovissa läget i Visby Roma inför hemmapremiären

Häng med vad som händer bakom kulisserna i artikelserien "Idrotten inifrån". Mattias Karlsson guidar dig om vad som är på gång.

Foto:

Sport2024-09-23 19:30

SARGAT VISBY ROMA INFÖR FREDAG

Visby Roma var på väg ut i ljuset när det kommer till skadeeländet som gäckat klubben under försäsongen. 
Men efter 1–2 i premiären mot Hanviken hopar sig åter frågetecknen inför fredagens hemmapremiär mot Surahammar.

– Så här har vi aldrig haft det tidigare. Givetvis har vi haft skador, men det här har bara rullat på och vi har haft det så här hela försäsongen. Vi har inte kunnat träna formationer i powerplay för att det varit så många nyckelspelare borta. Nu hade vi en förhoppning om att vi bara skulle sakna Oscar Eriksson, men vi förstod ganska snabbt att det inte skulle bli så, säger André Lundholm, sportchef i Visby Roma.

Och efter helgens match växte skadelistan och inför hemmapremiären finns frågetecken för en handfull spelare bortsett från korsbandsskadade Oscar Eriksson.

Klart är att Karl Påhlsson och Pontus Karlsson med största sannolikhet inte kommer till spel. Den sistnämnde fick kliva av lördagsträningen efter en smäll mot knäet och lär sannolikt inte spela till helgen. 

– Det var i en närkamp mellan honom och Simon Hansson. Förhoppningsvis är det inte så allvarligt. 

Frågetecken finns också på Albin Svedin som fick kasta in handduken inför premiären och under densamma fick både Andreas Thelander och Hampus Engman kliva av.

– Thelander fick en smäll i första perioden, men är tveksam till fredag. Engman fick en puck i ansiktet, men spelade klart bytet och hade även någon målchans. Han har ont, men bör kunna vara tillbaka till fredag om han spelar med galler eller något liknande skydd.

För att underlätta har sportchefen gjort klart med ett junioravtal med Erik Swedin (Oskarshamn J20) som gör att klubben kan låna honom vid behov. Swedin spelade i söndags och i genrepen mot Tranås och Västervik. I premiären lånade man också in Adam Hesselvall från Södertälje, men där finns inget avtal om vidare spel.

Elias Lindström åkte inte med laget till söndagens match mot Hanviken. Han lämnade ön efter lördagens träning för att sluta upp under söndagen. Innan han åkte bad han lagkamraten Wille Bärehag att ta med sig Lindströms skridskor, men på väg mot Stockholm uppdagades att Lindströms skridskor hängde kvar i Visby. 
Visby Roma-ordföranden Eva Werkelin lyckades till slut med hjälp av Swedavia lösa transport av skridskorna som hann fram i tid till nedsläpp.
– Men Lindström fick nog lite puls där, skrattar André Lundholm.

SÄSONGEN ÖVER FÖR SEBBE

Rallyföraren Sebastian Johanssons motor rasade Linköping och det har varit en kamp mot klockan för att få bilen startklar till SM-finalen i Trollhättan.

Men det lyckades och inför helgens race fanns chansen till SM-medalj i den stenhårda klassen.

Efter att ha tappat viktig tid i inledningen av finalhelgen körde GMF-föraren upp sig och fajtades om medaljerna in i sista sträckan.

Men till slut fick Johansson nöja sig med en nionde plats i SM men med en skön känsla.

"Känns skönt att avsluta säsongen med fungerande bil och en bra känsla", skriver han på sin facebooksida.

undefined
Sebastian Johansson missade pallen i en stenhård SM-klass.

MÅLSUCCÉN FORTSÄTTER

Alexander Ahl-Holmström fortsätter att ösa in mål i allsvenskan och Gais utmanar på allvar om Europaplatserna.
Mot allsvenska tabelltvåan Djurgården på Gamla Ullevi hade han tre blåränder mot sig när han fick bollen i mittcirkeln satte fart, skakade bort två och sköt utanför straffområdesgränsen och i mål (se målet nedan).

Målet betydde 3–0 till Gais och var Ahl-Holmströms nionde för säsongen och han ligger nu sjua i skytteligan.

25-åringen har omgetts av flyttrykten sedan en tid tillbaka och det ihärdigaste han handlat om polska Slask Wroclaw men nu får pollackerna konkurrens av tyska Magdeburg som spelar i tyska andraligan.

Vi får se hur det slutar, men Ahl-Holmström ser ut att spela klart säsongen i Gais. Sedan tidigare finns också ett kontraktsförslag från Gais om en förlängning.

– Dörren står öppen åt alla håll. Jag har valt att ta saker lite efter hand. Det är många matcher och jag försöker att njuta i nuet. Jag har fått ta en lite krokig väg tillbaka till allsvenskan, sade han apropå sin framtid till Fotbollskanalen.

Jag träffade Alexander Ahl-Holmström i Stockholm för några veckor sedan. Läs hela reportaget här.

 BONUSMATERIAL

• Kul nyhet från Dalsland. Robin Larsson, Ringmurens Cykelklubb, tog i helgen ett silver (Herrar 35) vid gravel-SM (160 km) i Bengtsfors. Robin var 6,30 efter vinnaren.

Richard Löwenborg och Henrik Nordin, Wisby Ultralöparförening hade två fina placeringar på Black River Run i Västerås som tillhör de mer prestigefyllda tävlingarna i Sverige. Richard Löwenborg kom trea och Henrik Nordin sjua. Båda sprang 50 miles (8 mil). Löwenborg på tiden 7.25.49 (5.32 min/km) och Nordin 8.13.13 (6.08 min/km). 

• Division 5 i fotboll är färdigspelad. Kombinationslaget Hangvar/Fårösund B vann till slut med hela nio poäng till godo till Hansa-Hoburg som dock är laget som går upp som högst placerade A-lag och tar därmed Levides plats i Gotlandsfyran.

• Luleå skrällde mot Alvik i Svenska cupen. Nu väntar tuffare motstånd då Visby Ladies ställs mot Luleå i kvartsfinal. Visby spelar hemma som lägst rankade lag och matchen spelas mellan den 25–27 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!