I FC Gute kostar det 1 150 kronor per år för en 10-åring att spela fotboll.
Dessutom kräver klubben att varje barn säljer två idrottshäften och tre klubblotter för en totalsumma på 500 kronor.
Vill laget åka på någon fotbollscup, till exempel får laget finansiera det på egen hand med andra typer av försäljningar eller på annat sätt samla ihop till kostnaden för cupen.
Med 1 150 kronor är Gute klart dyrast av de klubbar GA jämfört. För kostnaden av ett barn i Gute kan sju barn spela fotboll i Dalhem.
– Vår summa blir ju högre eftersom vi bedriver riktig verksamhet året runt dessutom har vi utbildade tränare, säger Krister Fingal, ordförande i FC Gute.
Men att Gute skulle vara ensam om att bedriva fotbollsträning året runt stämmer inte. Det gör nästan alla klubbar i olika former.
Näst dyrast är flickfotbollsföreningen P18 IK och ishockeyklubben Visby Roma Ungdom som tar ut en avgift på 900 kronor om året.
Kostnaden för att spela fotboll i Gute är också högre än många allsvenska fotbollsföreningar. Mästarklubben Malmö FF till exempel kostar 750 kronor om året för en 10-åring och då är den skånska storklubben en av landets mest framgångsrika ungdomsklubbar.
Lottförsäljning då?
– Nej, vi har inget sånt, de behöver inte sälja några lotter, säger Mats Engqvist, ungdomsansvarig i Malmö FF.
De förmåner som medlemmarna i Malmö FF får är bland annat förtur till speciella A-lagsmatcher och olika rabatter. Så är det även i Gute och många andra gotländska föreningar.
FC Gutes ordförande, Krister Fingal tycker inte att jämförelsen med de andra klubbarna på Gotland är rättvis.
– Om man jämför äpplen med äpplen skulle vår summa halveras. Jag tycker att hela den här jämförelsen blir väldigt skev. Den här jämförelsen är som att jämföra äpplen och päron, säger han.
Hur kan det vara dyrare för ett barn att spela fotboll i Gute än hos svenska mästarna?
– Det är lite svårt att jämföra med Malmö, det är en storklubb med en oerhört god ekonomi.
Krister Fingal menar att det också spelar in att klubbens juniorlag från 16 år spelar seriespel på fastlandet.
– När barnen blir lite äldre finns det tyvärr inte motstånd på Gotland så U16, U17 och U19 spelar seriespel på fastlandet, vilket kostar betydligt mer och måste finansieras. Sen är det många ungdomar från andra klubbar som söker sig till oss när de blir lite äldre och vill satsa mer på fotboll, så man kan säga att vi tar hand om många av öns fotbollsungdomar. Vi har dessutom utbildade ledare till alla våra lag, säger Krister Fingal.
– Vi är en förening som har samma avgifter rakt igenom åldrarna, så att det inte ska bli för dyrt för den enskilde vissa år, säger han.
Men på klubbens hemsida visar den andra uppgifter.
Där stiger deltagaravgiften från 800 kronor till 1 000 kronor när man fyllt 14 år och medlemsavgiften från 350 kronor till 450 kronor när man är 16 år.