Egna produkten får kontrakt i Visby Ladies: ”Bidra”

Hon är egna produkten som fått mer och mer speltid. Nu är 18-åriga Lowa Karlkvist klar för en fortsättning i Visby Ladies. ”Varje gång hon fick chansen på planen tog hon den”, säger coachen Caroline Muzito-Bagenda.

Nästa spelare i Visby Ladies att presenteras är Lova Karlqvist.

Nästa spelare i Visby Ladies att presenteras är Lova Karlqvist.

Foto: Mattis Karlsson

Basket2024-07-31 06:30

Tilja Garb blev den första spelaren att presenteras inför hösten.

Klart är nu också att Lowa Karlkvist från de egna leden erbjuds en plats.

– Hon gjorde sina första framträdanden med Ladies i SBL säsongen 22-23. Den gångna säsongen dubblade 18-åringen med spel i
klubbens äldsta ungdomslag och med seniorlaget. Det blev speltid i sex SBL-matcher 23-24, där hon gjorde poäng i hälften av dem och gjorde samtliga nio SBL-poäng från trepoängslinjen. Det är en egen produkt med starkt skytte, som hennes 50-procentiga SBLskytte från trepoängsland det senaste året vittnar om", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Spelare själv är också förväntansfull.

– Det känns otroligt bra att förlänga. Att spela för min moderklubb är något som betyder väldigt mycket för mig och det är något jag är stolt över. Jag ser fram emot att se min egna utveckling under säsongen och att ta chansen när jag får den. Mina förhoppningar är att kunna bidra till laget både på och av planen.

undefined
Visby Ladies jublar efter en seger förra säsongen.

Coachen Caroline Muzito-Bagenda är imponerad av det hon sett av Karlkvist.

– Lowa visade framfötterna under förra säsongen och är en självklar spelare i truppen. Varje gång hon fick chansen på planen tog hon den. En skytt som skjuter och tar alla skott hon får. Att hon dessutom är fostrad i klubben är roligt och viktigt för klubbens framtid.
 Klart är att följande spelare försvinner: Raziyah Farrington, Lashayla Wright-Ponder, Zaliah Adam Morllah och Briana Gray.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!