Glömde bort att komma ut till andra

Efter första halvlek låg Visby Ladies för all del under, men det var i allra högsta grad match. Sedan följde en total genomklappning.

Visby Ladies andra halva av matchen var en riktig blunder.

Visby Ladies andra halva av matchen var en riktig blunder.

Foto: Ulf Stråhle, Östmedia

Basket2019-09-28 18:19

Ligapremiär mot Norrköping och en god möjlighet att skaffa sig en uppfattning om var Visby Ladies befinner sig. Det försvårades dock markant, då Visby Ladies efter halvtid var försvunna. Det fanns förvisso fem svartklädda spelare på plan även i andra halvlek, men med i matchen var de inte.   

På förhand fanns det en intressant duell i matchen, Norrköpings Taniya Page mot Alexa Middleton. De har tampats flera gånger mot varandra i college. Nu matchades de dock inte så flitigt mot varandra på planen, Middleton hade snarare en annan av Norrköpings amerikanskor, Tanesha Sutton, på sin lott. 

Norrköping etablerade successivt en ledning i första perioden, utan att på något sätt rycka. Visby bet sig kvar.

Ledningen ökade förvisso under andra perioden  till 9 poängs marginal i halvtid, men matchen levde i allra högsta grad. Norrköping hade inte imponerat nämnvärt och det föreföll finnas goda möjligheter för Ladies att komma upp ett snäpp och ta upp kampen om segern. 

Så kom det sannerligen inte att bli, snarare gick ridån ner totalt. I tredje perioden sprang Norrköping ifrån Visby fullständigt. Med rappt passningsspel utmanövrerade hemmalaget Visby rejält. När Ladies var i anfall togs dåliga skott och passningar kastades bort. Detta ledde i sin tur till att Alexa Middleton överarbetade och fick mindre uträttat än hon borde. 

Ladies mäktade med endast 8 poäng i den tredje perioden vilket givetvis är under all kritik. Därtill släppte laget till 28 poäng bakåt, vilket givetvis inte heller är godkänt. Norrköping hade 29 poäng upp inför den sista perioden. Game Over.

Under andra halvan av tredje och första halvan av fjärde perioden hade Visby en period på åtta minuter och 30 sekunder effektiv speltid där de inte gjorde ett enda poäng. 

På minuskontot placeras även webbsändningen från matchen, den var usel. Konstant skakande bild, ingen kommentator, kraftiga ljusskiftningar och filmat utzoomat så det var svårt att urskilja vem som var vem på planen. Intrycket var att detta berodde på såväl undermålig utrustning samt skit bakom spakarna. För att slutligen ändå balansera omdömet något så ska tillstås att ljudets kvalité var helt okej. 

Matchfakta

Norrköping 84

Visby Ladies 49

(22–17, 20–16, 28–8, 14–8)

Poängbäst Norrköping: Page 20, Robinson 15, Sutton 12, Gyberg 11, Elias 9

Poäng Visby: Alexa Middleton 19, Jaycee Coe 10, Isabella Kaukopaasi 7, Camilla Kilinc 4, Jonna Raflund 4, Johanna Persson 3, Micheline Mercelita 2

Alexa Middleton på fall mot en Norrköpingspelare.
Alexa Middleton på fall mot en Norrköpingspelare.
Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!