Klart: Helagotland sänder samtliga Visby Ladies-matcher

Helagotlands satsning på livesport fortsätter. Under de kommande tre åren kommer vi att sända Visby Ladies samtliga matcher i Svenska Basketligan. “Det här gör vår sportbevakning ännu bättre och roligare”, säger Helagotlands sportchef Kalle Forssell.

Helagotland har säkrat sändningsrättigheterna till Visby Ladies matcher i basketligan.

Helagotland har säkrat sändningsrättigheterna till Visby Ladies matcher i basketligan.

Foto: Michael Häglund

Basket2023-06-28 10:00

Helagotlands prenumeranter kan redan se Endre i SSL samt P18- och FC Gute-matcher – och nu adderar vi ytterligare en rättighet till livesportportföljen.  

NTM (där Helagotland ingår) genomför tillsammans med Gota Media och Bonnier News en satsning på livesport och nu är ett samarbete med basketens damliga klart.  

– Det är ett stort steg i rätt riktning för oss att nå ut på detta sätt via de lokala titlarna. Nu får fler chansen att ta del av våra lag och profiler och upptäcka att vi har en stark liga som är på väg framåt, säger Lena Wallin-Kantzy, ordförande SBL Dam. 

Helagotlands chefredaktör Pär Ullrich: 

– Vi söker hela tiden nya vägar för att bredda vårt utbud för att vara relevanta för så många gotlänningar som möjligt. Ladies är ett klassiskt lag för många på ön och att kunna erbjuda våra prenumeranter den här tjänsten känns både stort och viktigt. 

Det innebär att ligan under de tre kommande åren kommer att visas på flera lokaltidningssajter runt om i landet, och att Helagotland därmed kommer att sända samtliga Visby Ladies-matcher. 

– Det här är väldigt roligt. Vi vill komma lagen så nära som möjligt, och det känns väldigt bra att addera ytterligare livesport till våra sportintresserade prenumeranter, säger Kalle Forssell.  

Matcherna kommer att produceras med AI-teknologi på samma sätt som ligan har gjort de senaste säsongerna, och för att kunna se matcherna behöver man vara prenumerant (Premium Digital eller Premium Total).  

Visby Ladies, som förra säsongen kom sist i ligan och nu samlar kraft för en revansch, spelar sin första match i basketligan i höst den 10:e oktober borta mot Södertälje.  

undefined
Visby Ladies hade en tung säsong i fjol.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!