Här är Visby Ladies första värvning: ”Spännande”

Spelartruppen börjar formas. Nu presenterar Visby Ladies sitt första nyförväv i Alma Larsson, en guard med erfarenhet från ungdomslandslaget.

Visby Ladies har presenterat sitt första nyförvärv i Alma Larsson.

Visby Ladies har presenterat sitt första nyförvärv i Alma Larsson.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Basket2024-08-02 13:56

Nyheten i korthet

  • Visby Ladies basketlag har värvat 21-åriga Alma Larsson, en spelare med erfarenhet från Sveriges U20-landslag.
  • Larsson, tidigare spelare för Uppsala, är klubbens första nyförvärv efter ett tufft år och ett missat slutspel.
  • Sportchef Anders "Leo" Pettersson uttrycker sin förväntan om att Larsson kommer att göra sitt genombrott i SBL denna säsong, och tränaren Caroline Muzito-Bagenda tror att hon är redo att ta nästa steg i sin karriär.

SBL-klubben kommer från ett nytt tufft år – och ett missat slutspel.

Nu bygger Visby Ladies nytt och har gjort klart med sitt första nyförvärv i 21-åriga Alma Larsson.

Spelaren med meriter från Sveriges U20-landslag har bland annat 14 U-landskamper och fanns med i EM förra sommaren, där även Visbytränaren Caroline Muzito-Bagenda coachade.

Alma Larsson har länge setts som en talang, men som inte riktigt fått det att lossna i seniorsammanhang. Det hoppas Visby Ladies att hon ska få på Gotland.

– Det är ett spännande nyförvärv med meriter från U16- och U20-landslaget. Alma har inte fått sitt genombrott i SBL än, men jag är övertygad om att hon kommer att få det denna säsong. En bra allround-spelare som kommer att vara väldigt nyttig för oss. En bra tillskott till coach Carros trupp, säger Anders ”Leo” Pettersson, sportchef.

undefined
Alma Larsson i Mark-tröjan i en match mot Helsingborg i basketettan.

Hon är fostrad i KFUM Nässjö och flyttade sedan till riksbasketgymnasiet och RIG Mark.

Närmast kommer Alma Larsson från Uppsala, där hon snittade åtta minuter per match i högsta serien för klubben som tog sig till semifinal.

– Det känns väldigt roligt och spännande att ha skrivit på för Visby Ladies. Det blir ett nytt äventyr som jag ser fram emot. Mestadels för basketen, men även för min personliga utveckling utanför planen, säger spelaren själv och fortsätter:

– Jag hoppas på en utvecklande säsong för samtliga i laget där vi gemensamt tar steg för steg framåt. Jag hoppas på en rolig säsong där gemenskapen och lagspelet gynnar fram till de resultat vi siktar mot. Valet föll på Visby efter att jag fått ett bra intryck av laget och klubben, från såväl coach som spelare. Det känns som ett bra nästa steg för min basket och hoppas det resulterar så.

Caroline Muzito-Bagenda är också förväntansfull.

– Alma är en hårt arbetande spelare som har erfarenhet från SBL. Hon är envis och gillar att tävla och har ett inre driv som utvecklar henne och de hon spelar med. En förebild på och av planen. I Alma får vi en spelare som är redo att ta nästa steg i sin karriär och visa vad hon går för. En trygg spelare med erfarenhet på guardpositionen.

Tilja Garb, Lowa Karlkvist och Angelica Vinberg är klara för en fortsättning sedan tidigare.

Raziyah Farrington, Lashayla Wright-Ponder, Zaliah Adam Morllah och Briana Gray lämnar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!