Ladies är på jakt efter första segern i ligan

Visby Ladies har fått en tung start på Basketligan Dam.Och senast blev man mer eller mindre överkörda av Telge, nu väntar Högsbo.

Jonna Raflund (till höger) i matchen mot Eos.

Jonna Raflund (till höger) i matchen mot Eos.

Foto: David Skoog.

Basket2019-10-18 14:22

Visby Ladies är ännu på jakt efter den första poängen i årets liga, laget har spelat tre matcher och står fortfarande på noll poäng.

Och senast i bortamatchen blev de rejält överkörda av Telge som vann med 90-45.

– Det var ingen rolig känsla, man kände sig överkörd, vi har ju presterat bättre på träning än i den matchen, säger Jonna Raflund, lagkapten i Visby Ladies.

Laget har tittat på matchen i efterhand för att se vad som gick fel.

– Vi har pratat om matchen och jag hoppas och tror inte att vi gör en sådan match till, säger hon.

Ladies har spelat tre matcher den här säsongen och har fortfarande noll poäng i tabellen, men än så länge är det ingen större oro i laget. 

–  Nej, vi försöker att inte tänka bakåt utan se framåt och sen får man ta match för match. Och det är fortfarande många matcher och poäng att spela om, säger hon.

Och redan ikväll kan man bryta förlusttrenden när Högsbo kommer på besök, ingen lätt motståndare, men inget är omöjligt och för Ladies skulle det vara viktigt om man kunde bryta sin förlusttrend.

Högsbo från Göteborg tog sig till final förra säsongen som nykomling där man bland annat slog ut Luleå i kvartsfinalen och vann en match mot Umeå i finalen, men föll till slut med 1-3.

En prestation som anses av många som förra säsongens stora skräll i damligan, men sen dess har man flera nya spelare till den här säsongen.

– De har inte samma lag som förut, men de har ju ändå inlett säsongen bra med två segrar på två matcher, båda systrarna Fredriksson (Ida och Elin) har båda fått en större roll i laget, sen har deras amerikanska spelare kompletterat bra. De ser hungriga ut och kämpar hårt.

Och fortsätter:

– Men de har inte så stor bänk, så de roterar inte så mycket på spelare som vi kan göra, säger Jonna.

Vad kan man förvänta sig för match?

– Det blir nog en tuff match med fysiskt spel, men vi kan nog matcha det, säger hon.

Högsbo har inlett säsongen 2019-20 på bästa sätt trots de tunga spelartappen från förra säsongen. 

Man har spelat två matcher och vunnit båda, 80-75 mot Telge och 82-70 mot Wetterbygden. Resultat som sett till tappen får ses som väldigt imponerande och ett styrkebesked om var man ligger säsongen 2019-20.

– Jag hoppas att vi kan dra fördel av hemmaplan och att vi får hjälp av vår hemmapublik, man känner ändå lite mer trygghet hemma och skönt att slippa båten, säger hon och skrattar.

Jonna Raflund, Visby Ladies vill inte blicka bakåt.
Jonna Raflund, Visby Ladies vill inte blicka bakåt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!