Möstl: "Fanns inget att bygga vidare på"

Åter en höst med förluster. Men nu får Visby Ladies chans till en nystart. Efter ett långt speluppehåll väntar bottenmöte mot Uppsala.

Eivind Möstl och Visby Ladies får chans till en nystart, när Uppsala kommer på besök.

Eivind Möstl och Visby Ladies får chans till en nystart, när Uppsala kommer på besök.

Foto: Mattias Karlsson

Basket2019-11-23 14:51

Visby Ladies inledde säsongen 18/19 med nio raka förluster. Första segern kom då först efter årsskiftet.

Laget har börjat svagt i höst också och spelat fem matcher utan poäng.

Nu får Visby chans till en omstart. Efter en knapp månad utan matcher gästar ligajumbon Uppsala Ica Maxi arena i eftermiddag. Ett lag som förlorat sex raka matcher och precis som Visby Ladies jagar första segern.

– En oerhört viktig match för båda lagen, det är vi medvetna om. Det är säsongen viktigaste match så här långt, men det kommer säkert ännu mer betydelsefulla matcher längre fram, säger coachen Eivind Möstl.

Vad har ni gjort under uppehållet?

– Vi har tränat, mycket och bra. Det blir nästan som en ny försäsong. För oss gör det inte så mycket med det långa breaket, utan är bara bra med en nystart eftersom det inte fanns något att bygga vidare på. Om man säger så. Det är värre för lagen som gått bra.

Mycket av träningen har handlat om att få ordning på försvarsspelet som varit under all kritik. Ladies har släppt till 450 poäng på fem matcher, ett snitt på 90 per match.

– På tok för mycket. Vi har ändå nästan gjort 70 poäng i snitt, det är inte många lag som gjort mer, och det borde kunna räcka till några poäng.

Vad är det främst som inte fungerat defensivt, enligt dig?

– Lagförsvaret och returtagningen. Motståndarna har fått skjuta både två och tre gånger. Vi har varit för individuella och slarviga. Vi har gnuggat mycket på positionsspelet och inställningen.

Guarden Isabella Kaukopaasi är fortfarande skadad och missar matchen. Däremot har Julie Spencer tränat för fullt i flera veckor.

– Isabellas handled som varit gipsad har läkt perfekt, men hon har även fått problem med armbågen och där väntar vi på en undersökning. Inget var trasigt i Julies fot, även om stukningen inte ville gå över och hon kan gå för fullt, fortsätter Eivind Möstl.

I Uppsala finns Jasmine Weatherspoon som spelade i Visby förra säsongen.

– Vi kan henne, men hon vet inte mycket om oss eftersom vi i stort sett har ett helt nytt lag. Uppsala har stundtals spelat bra och varit nära att vinna någon match.

I nästa omgång väntar Mark, seriens tredje poänglösa lag.

– Jag kan inte förutspå något och vill inte spekulera, men vi ska göra allt för att vinna matcherna. Det kommer nog inte bli något skönspel där ute och hur matcherna ser ut spelar ingen roll. Bara vi vinner.

Jasmine Weaterspoon återvänder till Ica Maxi Arena, men nu i Uppsalas linne.
Jasmine Weaterspoon återvänder till Ica Maxi Arena, men nu i Uppsalas linne.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!