Nära skjuter vare sig harar eller delfiner

Visby Ladies var för första gången den här säsongen riktigt nära att gå segrande från en ligamatch, men jumbon får fortsätta den tuffa jakten på segersötma.

Jaycee Coe har kommit igång ordentligt. Återigen var den amerikanska guarden poängbäst i Ladies.

Basket2020-01-03 21:36

Basket gör sig som allra bäst när matchen står och väger inne i dramatiska slutsekunder. På så vis var det härligt att äntligen få känna lite nerv när Visby Ladies spelar, nu var laget med i matchen hela vägen. Men... Tabellsexan Norrköping Dolphins tog likafullt segern med sig i bagaget hem till Östergötland.

Visby Ladies sig sannerligen inga tjänster när de inleder matchen katastrofalt. En kavalkad av tekniska misstag bidrog till att Visby Ladies endast kom till ett avslut de tre första minuterna, och det var en airball i ett desperat försök just före skottklockan. Där och då tangerade tankarna vid bottennappet borta mot Telge. Efter fem minuter kom i alla fall de första poängen, underläget 8–17 efter första perioden åts in i den andra, tack vare finfint 3-poängsskytte från Jaycee Coe återigen. Hon stod för mer poäng än övriga laget tillsammans i första halvlek.

I tredje perioden släpptes Norrköping iväg till ledning med 20 poäng, vilket på sitt sätt också blev matchagörande, men sedan kom gästerna ur rytmen och hemmalaget åt sig närmare... och närmare.

Likt Alexa Middleton i Ladies handlar mycket om Teniya Page i Norrköping. I andra halvlek gjorde Camilla Kilinc en fin försvarsinsats mot gästernas poängdrottning. Page togs inte ner helt, men bromsades ner kraftigt.

Med åtta poäng ner med knappt åtta minuter kvar att spela sänkte Coe ytterligare en trea och temperaturen steg i Ica Maxi Arena. Nu hade slagpåsen på allvar vittring och de firade framgångar med högintensivt försvarsspel. Dock underlättades inte jakten av ett antal oförklarliga missar i offensiven.

Med drygt 23 sekunder kvar var underläget nere på en poäng. Norrköpings boll, sedan dröjde det 13 sekunder att foula och få stopp på klockan. Sånt håller inte.

Tre poäng ner med 9,9 sekunder kvar. Istället för att söka trepoängaren så gick bollen till Alexa Middleton som attackerade korgen. Dock missades skottet och någon foulavblåsning kom inte.

Första segern närmar sig i alla fall, nu var det i alla fall match i 40 minuter.