Nästa nyförvärv i Visby – nyckelspelare i gamla klubben

Först amerikanskan Morgan Haney. Nu har Visby Ladies presenterat nästa nyförvärv i Frida Berndtsson. "Jag gillar nya utmaningar", säger hon.

Visby Ladies värvar ich har nu nio spelare sin truppen.

Visby Ladies värvar ich har nu nio spelare sin truppen.

Foto: Michael Häglund

Basket2024-08-18 14:20

Nyheten i korthet

  • Visby Ladies har presenterat sitt senaste nyförvärv, Frida Berndtsson, som tidigare varit nyckelspelare för Blackeberg i basketettan.
  • Berndtsson, som snittade 9,2 poäng och tog 8,0 returer per match för Blackeberg, ser fram emot sin ligadebut i SBL med Visby Ladies.
  • Klubben har nu nio spelare under kontrakt och bygger ett till stora delar nytt lag, där Berndtsson beskrivs som en tuff och envis spelare som kommer att bli viktig för lagets försvarsspel.

Bara för ett par dagar sedan blev guarden Morgan Haney klar för Visby Ladies.

Med ytterligare ett nyförvärv i Frida Berndtsson har klubben nu nio spelare under kontrakt – och ett till stora delar nytt lag börjar formas på allvar.

Det senaste tillskottet är fostrad i Spånga Basket och kommer närmast från spel med Blackeberg i basketettan. Där har hon varit en nyckelspelare och snittat 9.2 poäng och tagit 8.0 returer per match. 

Forwarden som är 175 centimeter beskrivs som om tuff spelare att möta och som alltid gör jobbet i försvarsspelet.

Vid sidan av basketen har hon studerat till högskoleingenjör i kemiteknik på KTH och gjort värnplikten.

Nu är hon redo för ligadebut i SBL.

– Det känns spännande inför den kommande säsong och det känns bra att komma till Visby. Jag ville ta mig an nya utmaningar och det ser jag fram emot att göra med Visby Ladies, säger Frida Berndtsson.

Spel i högsta ligan blir också en morot för 24-åringen.

– Jag gillar nya utmaningar så jag ser fram emot att ta steget upp i SBL och fortsätta utvecklas. Jag ser fram emot att bidra med hög intensitet och ett starkt driv under säsongen, fortsätter hon.

Sportchefen Anders "Leo" Pettersson är nöjd med sitt senaste tillskott.

– Det skall bli spännande att följa Fridas steg från division 1 under många år till SBL. Det är en envis spelare som vet vad hon vill och är redo att se till att det blir så. Frida kommer att bli en viktig spelare för laget med sitt försvarsarbete. 

undefined
Coachen Caroline Muzito-Bagenda.

Även coachen Caroline Muzito-Bagenda är förväntansfull.

 – Det kommer bli väldigt intressant att se vad Frida går för i SBL och hur hon kan fortsätta växa som spelare. Hon är en tuff spelare är känd för sitt hårda försvar. Hon kan spela försvar på flera positioner och göra det jobbigt för anfallet, säger hon.

Frida Berndtsson blir klubbens fjärde nya spelare. Sedan tidigare har Alma Larsson (Uppsala) och Nela Netkova (Zabiny Brno) anslutit.

Spelare som lämnar är: Raziyah Farrington, Lashayla Wright-Ponder, Zaliah Adam Morllah, Briana Gray, Helin Agnig och Lova Stålgard.

Vad som händer med Lisa Elsnitz och Isabella Kaukopaasi är oklart.

Truppen i nuläget: Morgan Haney (ny), Frida Berndtsson (ny), Nela Netkova (ny), Alma Larsson (ny), Tilda Lundgren, Tilja Garb, Agnes Widén, Lowa Karlkvist, Angelica Vinberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!