Nästa pusselbit klar för Ladies – talangen tillbaka efter skada

Visby Ladies trupp inför säsongen börjar ta form och nu är nästa spelare klar. Efter drygt ett och ett halvt år av skadebekymmer, är Agnes Widén, 17, tillbaka, redo för comeback.

Agnes Widén är efter drygt ett och ett halvt år med skadebekymmer, äntligen redo att göra comeback.

Agnes Widén är efter drygt ett och ett halvt år med skadebekymmer, äntligen redo att göra comeback.

Foto: Michael Häglund

Basket2024-08-10 11:40

Agnes Widén var på väg mot sitt stora genombrott när olyckan var framme på en träning i januari 2023. Korsbandet gick av och under ett och halvt år har hon kämpat för att komma tillbaka.

– Jag ska vara tillbaka på riktigt när säsongen drar igång i september. Det är mitt mål, helt klart, sa hon till Helagotland i maj.

Efter en lång rehab med några bakslag, kan Visby Ladies nu presentera Agnes Widén som spelare nummer sju inför säsongen.

– Det ser onekligen ljusare ut än på länge med knäet. Dock så kommer vi att skynda långsamt med Agnes så att det inte kommer något bakslag. Att kapaciteten finns där vet vi sedan tidigare, nu skall hon bara träna sig tillbaka till den form hon var i innan knäskadan, säger Anders "Leo" Pettersson, sportchef i Visby Ladies, i ett pressmeddelande.

undefined
"Agnes fysiska spel är något jag ser fram emot att fortsätta utveckla denna säsong", säger Ladies-coachen Caroline Muzito-Bagenda.

I samma pressmeddelande ger lagets head coach Caroline Muzito-Bagenda sina tankar om Widén.

– Agnes är en lovande spelare som på grund av skadebekymmer inte hade en möjlighet att vara med oss. Agnes fysiska spel är något jag ser fram emot att fortsätta utveckla denna säsong. Nu är hon tillbaka och vi får en trio med egenfostrade spelare i laget.

Widéns egna ord:

– Det känns otroligt att man nu kan träna och spela basket mer på riktigt! Vägen hit har varit tuff och man trodde att man aldrig skulle komma i mål. Det jag ser fram emot allra mest är att få träna med alla igen och främst av allt att göra comeback! säger hon i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!