Ny förlust för Visby Ladies när Eos vann

Visby Ladies fick en bra start i hemmapremiären i Basketligan mot Eos, men sen tappade man matchen och föll med 75-84.

Caroline Danielsson, (längst till höger) är tillbaka i Visby Ladies.

Basket2019-10-04 21:21

Matchen mellan Visby Ladies och Eos inleddes med en tyst minut för tidigare ordföranden och eldsjälen i Visby Ladies, Michael Danielsson.

I laget spelar dottern Caroline Danielsson som nu är tillbaka i Visby Ladies efter några års frånvaro.

– Jättekul, tycker att vara tilbaka i Ladies, säger hon.

Ladies inledde bäst och vann första perioden med 21-18, sen kom man in i en svacka där Eos tilläts göra enkla och många poäng.

Ladies var inte tillräckligt aggressiva i sitt försvarsspel samtidigt som Eos skördade stora framgångar med ett vasst skytte och då speciellt Mary Goulding som gjorde 19 poäng efter den första halvleken. En halvlek där Eos vände på poängställningen och vann perioden med 31-19 och ledning i halvtid med 49-40.

Tredje perioden vann Eos med 22-8 och såg ut att gå mot en enkel seger, men så lätt blev det inte, Ladies hittade tillbaka till sitt spel och kom närmare och närmare i poängprotokollet.

Men det räckte inte hela vägen utan man föll med nio poäng, 75-84.

–  Vi ska göra det som vi kan och är bra på, det blev lite för mycket en och en, men jobbar vi som ett lag som jag vet att vi kan då blir det här bra, säger hon.