Storstryk mot Wetterbygden i svenska cupen

Ett decimerat Visby Ladies hade inte mycket att sätta emot Wetterbygden i den svenska cupen. Förlustsiffrorna skrevs till 57–88.

Julie Spencer saknades i förlusten mot Wetterbygden.

Julie Spencer saknades i förlusten mot Wetterbygden.

Foto: David Skoog

Basket2019-09-15 19:48

Visby Ladies hemmamatch i Svenska Cupen var förlagd till Oskarshamn. Gotlandsklubben kom till spel utan amerikanskorna Julie Spencer (stukad fot) och Jaycee Coe som anlände till Sverige i veckan. Därtill var junioren Elsa Grufstedt förkyld.

Det var Wetterbygdens match från start. Efter första perioden var Ladies underläge åtta poäng, i halvtid hade det växt till 17 poäng.

– Vi hade inte fullt lag och vi saknar bredd i truppen. Julie Spencer saknades och det märktes ordentligt. I basket så är det kännbart när man saknar två tilltänkta startspelare, säger Visby Ladies coach Eivind Möstl. 

I andra halvlek var Ladies aldrig i närheten av att äta sig närmare, utan tvärtom vidgades underläget ytterligare. En betydande aspekt var att returtagningen förlorades med 35–56.

– De har ett stort lag och kunde kontrollera tre-sekundersområdet. Sedan kunde de fokusera helt och fullt på att stoppa Alexa Middleton, och då hade vi inga motmedel i dag. Vi saknade dimensioner i vårt anfallsspel. 

Cupmatchen fungerade även som genrep inför SBL-premiären den 28 september. 

– Det positiva är att vi har fått en träningsmatch i högt tempo, det är väl det vi kan ta med oss från den här matchen. Nu har vi två veckor på oss att träna så att vi kommer redo till seriepremiären, säger Eivind Möstl. 

MATCHFAKTA

Visby Ladies 57

Wetterbygden 88

(18–26, 13–22, 13–22, 13–18)

Poäng Visby Ladies: A. Middleton 17, I. Kaukopaasi, M. Mercelita 12, J. Raflund 6, C. Kilinc 3, J. Persson 3, C. Danielsson 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!