"Två lag som slåss med kniven mot strupen"

Visby Ladies har haft ett långt speluppehåll. På lördag jagar laget säsongens första seger hemma mot jumbokollegan Uppsala.

Visby Ladies coach Eivind Möstl.

Visby Ladies coach Eivind Möstl.

Foto: Emil Lundberg

Basket2019-11-22 19:25

Det har nu hunnit gå nästan en månad sedan Visby Ladies spelade sin senaste match, den 26 oktober föll man borta mot Wetterbygden. Nu är landslagsuppehållet till ända och i helgen drar SBL-matchandet igång igen.

– Det har varit som en andra försäsong. Vi har passat på att träna mycket och ganska hårt. Vi har tränat en hel del på individuella färdigheter och detaljer, sådant som man inte har tid med annars när man är mitt inne i matchperiod, säger Visby Ladies coach Eivind Möstl. 

Har det varit ett välkommet break?

– Ja, det tycker jag. Hade vi vunnit fem raka så hade jag ju inte velat ha något uppehåll, men för oss har det varit en möjlighet att ladda om och försöka bryta den här trenden.  

Hur ser skadeläget ut?

– Julie Spencer har kunnat träna för fullt och är nu tillbaka helt och hållet. 

Isabella Kaukopaasi är dock fortfarande borta på obestämd tid. 

– Sprickan i handleden är läkt och gipset avtaget, sedan försökte hon träna men hon har fortfarande ont längre upp i armen, runt armbågen. Tyvärr vet vi inte exakt vad det är, hon måste undersökas vidare.

Har fokus under uppehållet legat på någon särskild del i spelet?

– Nu när det funnits möjlighet har vi som sagt gått ner en del på detaljnivå. Sedan är det ju på grund av försvarsspelet som vi förlorat de här fem matcherna. Vi har ändå ofta gjort bortåt 70 poäng och det ska räcka för att vinna flera av matcherna. 

Visby har hittills släppt till 90 poäng/match i genomsnitt.

– Lagförsvaret måste bli bättre, framförallt handlar det om returtagningen och hur vi blockerar ut. 

På lördag väntar hemmamatch mot jumbokollegan Uppsala, som liksom Ladies ännu inte vunnit någon match.

Har du gott hopp om att ni kan få fart på säsongen nu med en seger?

– Jag hoppas verkligen det.

Vad talar för det?

– Att vi har kunnat träna bra och hårt och att det börjar se allt bättre ut. Det är två lag som slåss med kniven mot strupen, jag hoppas att vi vinner på grund av att vi vill vinna mer än dem. Det är vad det kokas ner till. Till syvende och sist kommer inte det här att bli någon snygg match, det är inga stilpoäng som ska vinnas. Båda lagen slåss för sina liv och jag hoppas att vi är benägna att slåss mycket mer än vad de gör. Jag skulle bli mycket besviken om dom vinner på vår hemmaplan på grund av att dom vill vinna mer än vad vi vill. De ska aldrig kunna vinna för att de vill vinna mer än oss.

På lördag har Visby Ladies möjlighet att ta säsongens första seger.
På lördag har Visby Ladies möjlighet att ta säsongens första seger.
Karta: ICA Maxi Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!