Visby Ladies åkte på sin fjärde raka förlust

Visby Ladies får vänta på säsongens första seger i ligan. I hemmamatchen mot Högsbo föll man med 70-98.

Ladies försökte, men man vi inkassera säsongens fjärde förlust.

Basket2019-10-18 21:36

Visby Ladies hade tre förluster inför hemmamötet mot Högsbo igår, nu har man fyra.

Högsbo var nykomling förra säsongen och svarade för en rejäl skräll när man tog sig till final mot Umeå, där föll man med 1-3 i finalmatcher.

Sen dess har de tappat flera viktiga spelare, men har även fått in några och starten på den här säsongen har givit full pott, två segrar på två matcher inför mötet mot Visby, nu har Högsbo tre segrar och full pott efter seger med 98-70.

– Man kan se på resultattavlan att vi var utspelade, men vi lägger oss inte ner utan jobbar vidare och matchen var betydligt jämnare, sen blir vissa spelare trötta och vi tappar, säger Eivind Möstl, coach i Visby Ladies.

Men Ladies inledde med att sätta matchens första tvåa efter 20 sekunder genom Julie Spencer, sen var det tvärnit i fem minuter, då ryckte Högsbo till 11-2 innan Ladies fick sätta nästa poäng genom Jaycee Coe som satte en trea.

Perioden blev ganska jämn även om det var gästerna som ledde med 24-20 efter första.

I andra perioden var det mest Högsbo, Ladies fick inte spelet att stämma och Högsbo utökade poängförsprånget alltmer.

Ladies förlorade andra perioden med 12-28 och i halvtid var underläget 32-52.

I tredje var det betydligt mer fart på hemmalaget och man vann perioden med 21-20.

– När vi spelar anfallsspel som vi ska göra och det gör vi oftare och oftare under matcherna, då är vi med där, säger han.

Och skyttet lyckades man med emellanåt och Jaycee Coe satte fyra treor och Alexa Middleton 3, Middleton blev bästa poänggörare  i Ladies med 18 poäng.

I fjärde perioden ökade Högsbo avståndet och vann perioden med 26-17 och matchen med 98-70.