Beharrell: ”Jag är stolt över Visby Roma”

Utslaget efter en holmgång, där det krävdes förlängning i den avgörande playoff 2-matchen mot Tranås. ”Jag är stolt över Visby Roma”, säger Mike Beharrell, tränare i Visby Roma.

9 mars 2019 22:44

Visby Roma lämnade Tranås omgående efter lördagskvällens bittra 3–4-förlust i förlängning.

– Vi sitter på bussen, på väg till Stockholm. Det blir en natt på hotell, innan färjan hem på söndagsförmiddagen, säger Mike Beharrell en timme efter det dramatiska slutet i Stiga arena.

Han är besviken, förstås men inte direkt missnöjd.

– Nej, det kan jag inte vara. Inte när laget presterar som vi gör. Vi gör en bra match och det finns inget mer att hämta när det är över, vi ger verkligen allt. Spelarna gav verkligen sitt yttersta där ute och jag är stolt som coach.

Rutinerade Oskar Lundberg som varit lysande i matchserien mot sitt gamla lag Tranås och gjorde 3–2-målet halvvägs in i det avgörande mötet är av samma uppfattning.

– Det kunde gått hur som helst, vi hade lika gärna kunnat ta det här. Det är en klyscha, men det är små marginaler som avgör, tillägger Oskar Lundberg.

Efter fredagens match, där Tranås långa stunder var det klart bättre laget, kom Visby Roma tillbaka starkt och hade både 1–0 och 3–2.

– Vi gör vår bästa match i den här matchserien och Tranås kommer inte upp i samma fart som tidigare. Vi får det dit vi vill, även om det blir Hawaiispel i förlängningen, men det beror främst på att det är två trötta lag, fortsätter Oskar Lundberg.

Några minuter in i sudden death hade Visby Roma en puck över mållinjen, men något mål blev det inte.

– Jag gillar inte att prata om domarinsatsen, men här har vi inget flyt med oss. Vi gör också ett mål där i powerplay i inledningen av förlängningen, men domaren kan inte från sin position se att pucken verkligen är inne, säger Mike Beherrell.

Lundberg var inte själv inne på isen och hade svårt att se från sin position om det var ett regelrätt mål.

– Det är mycket bök och stök där framför kassen och domaren tycker att vi lika gärna hade tryckt in pucken. Vi accepterade det, så det kanske inte var fel heller.

Hur ser du på säsongen i stort?

– Det spelar inte så stor roll hur det går innan playoff, bara man tar sig dit och det lyckades vi med igen. Tranås var favoriter i den här serien, för oss var det mer att bara ut och köra. Vi gör en fullt godkänd säsong och faller med flaggan i topp, även om jag inte gillar hedersamma förluster.

Centern som nyligen fyllt 31 år har gjort nio säsonger i klubben. Nu blev det 42 poäng på 41 matcher, näst bäst efter kaptenen Mikael Adamsson. Om det blir fler verkar osäkert.

– Jag har inte tagit något beslut, vi ska sätta oss ner och prata. Just nu känns det som 50-50.

Men det är fortfarande roligt med hockey?

– I alla fall den här typen av matcher. Sedan tar det lite tid med alla resor och sådant där. Det finns andra som kan få ta över, men jag har som sagt inte bestämt mig, säger Oskar Lundberg.

Vad som händer med Beharrell och större delen av spelartruppen är även oklart. Tränaren sitter precis som de flesta spelarna på ett utgående kontrakt, efter fyra säsonger på Gotland.

– Just nu vet jag inte och har bara fokus på att komma hem till familjen på ön. Vi tränar en vecka till och ska avsluta säsongen.

Kanadensaren har tagit laget till kvalserien och två playoff 3, innan den här säsongen.

– Vi har förändrat mycket inför det här året, inte minst och försökt bygga upp en ny kultur. Sedan har vi några trotjänare som varit kvar och verkligen varit ledare för det här laget. Jag är stolt över Visby Roma, säger Mike Beharrell.

Matchfakta

Tranås↔4

Visby Roma↔3

Playoff 2, match 3.

(2–1, 0–2, 1–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (3.04) Christian Olsson (Mikael Adamsson, Anton Brandhammar), 1–1 (13.24) Kristoffer Backman, 2–1 (13.59) Kristoffer Backman. Skott; 8–9.

Andra perioden: 2–2 (4.16) Christian Hägg (Martin Lindberg), 2–3 (11.51) Oskar Lundberg (Hägg, Carl Ericson),

Tredje perioden: 3–3 (3.32) Pontus Eklöf.

Sudden death: 4–3 (13.31) Jesper Alasaari.

Skott: 40–23.

Publik: 1 061.

Så jobbar vi med nyheter
Michael Häglund

Ämnen du kan följa