BILDFROSSA: Ekström snabbast i Follingbo

Marginalen var inte mer än nio tiondelar av en sekund. Men André Ekström var snabbast och slog Christoffer "Kicken" Jacobsson – för första gången någonsin.

26 maj 2018 17:25

Follingbosprinten hade ett lite speciellt upplägg i år, det var både rallybilar och folkracebilar inne på banan i Follingbo. Rallybilarna tog ett varv på vägarna utanför banan innan de körde in.

– Det var ett bra upplägg, det gjorde att man kunde få upp lite fart. Jag kunde i alla fall få i fyrans växel innan vi skulle in på banan, säger Christoffer Jacobsson.

Sprinten beskrivs lite som en tävling i slalom.

– Det handlar om att komma in rätt i första svängen och hitta rätt rytm, säger "Kicken".

Han är van vid att vinna på ön – men den här gången fick han se sig omkörd.

– Det var på tiden. Det är första gången som jag har slagit honom på riktigt, alltså att jag kommer etta och han är efter mig. Jag har varit snabbare någon gång, men då har vi båda varit längre ner i resultatlistan. Och det räknas ju inte riktigt, säger André Ekström.

Båda kör i trimmat tvåhjulsdrivet, men det skiljer lite mellan förarnas bilar. Ekström kör en Opel kadett -86, "Kicken" en Ford Fiesta av 2011: års modell. Efter att ha jämfört styrkor och svagheter med bilarna är förarna ändå överens om att det var jämna förutsättningar.

– Jag har jagat honom i två, tre år så det är lite på tiden att jag kom förbi, säger André Ekström.

Totalt kom 40 bilar i tre klasser till start.

Så jobbar vi med nyheter
Linus Ehn