Visby Roma följde upp bortasegern mot Huddinge med att på söndagen hemmabesegra Tranås. Visby Roma är kvar på åttonde plats i tabellen, men har nu bara tre poäng upp till fjärdeplatsen.

– Det handlar om att få momentum och ta vara på det självförtroendet. Bortavinsten mot Huddinge senast gav oss en bra känsla, nu kan vi bygga vidare på det, säger backen Anton Brandhammar.

Hemmalaget tog ledningen efter fem minuter när backen Erik Palm skickade iväg ett höstlöv till skott, som var på väg att segla över mål. Bortamålvakten Fredrik Bergvik var dock framme med plockhandske fylld med såpa. Plockningen misslyckades, pucken studsade upp i luften, tog på den olycksaliga keepern på vägen ner och dansade sedan in i mål.

Artikelbild

I andra perioden dubblades ledningen när Christian Hägg drev på mål och högg fint på returen efter Anton Brandhammars skott.

Hemmalaget såg då ut att trivas på isen och spelade med gott om energi, Allingsås trycktes stundtals ner ordentligt i egen zon.

Som bekant svänger det dock snabbt i hockey, Tranås reducerade till 2–1 med drygt fem minuter kvar av perioden, då Eric Gustafsson tryckte in en retur efter en fin sekvens från bortalaget.

Anton Brandhammar såg dock till att tvåmålsledningen återställdes tre minuter senare, då han hittade rätt i de döende sekunderna av ett powerplay. Hägg återgäldade serveringen från sitt mål och lättade fram pucken, Brandhammar la den till rätta och hittade luckan mellan benen på bortakeepern Bergvik.

Artikelbild

– Det var en bra passning från Hägg, det var bara att blunda och skjuta och hoppas på att den gick in, säger Anton Brandhammar.

Tranås krympte snabbt underläget till 3–2 tidigt i tredje. Rättskipare Fredrik Stenerfelt hade höjt armen för avvaktande hemmautvisning när André Astley Rydberg alldeles för ostörd fick positionera sig framför hemmakassen. När passningen sedan satt på hans klubblad small det direkt.

Artikelbild

Därefter bjöds det på rejäl Hawaii-hockey med böljande spel och möjligheter åt båda håll. Visby Roma hade lägen såväl fyra mot en som tre mot en, utan att kunna omsätta dessa.

– Det är synd att vi inte tog vara på något av de lägena, det hade givit oss lite mer andrum i slutet, säger Brandhammar.

Artikelbild

Med drygt två minuter kvar kunde Christian Olsson lugna de 575 åskådarna, då han satte 4–2 i gubbhörnet på Bergvik och matchen var avgjord.

– Det var en svängig match, men sett över 60 minuter tar vi tre poäng och det är huvudsaken, säger Brandhammar.