Tilde Eliasson till Junior-EM i Nederländerna

Under tisdagen fick artonåriga Tilde Eliasson veta att hon är en av totalt fyra uttagna tjejer till bowling-EM i september.

EM-drömmen blir verklighet för Tilde Eliasson.

EM-drömmen blir verklighet för Tilde Eliasson.

Foto: Ella Lindvall

Bowling2021-06-29 16:56

Junior-EM i bowling ska i år spelas i Nederländska Tilburg och den gotländska Stångaspelaren Tilde Eliasson är uttagen. 

– Det känns jätteroligt. Jag har inte känt mig självklar på något vis eftersom det har varit hård konkurrens sedan tidigare. Att representera Sverige och Gotland känns speciellt, säger Tilde Eliasson.

För snart två veckor sedan var Eliasson på ett spelarläger inför EM-uttagningen. Och det verkar gått bra. Artonåringen lämnade lägret med en tredjeplats i bagaget, det skulle räcka för att knipa en plats i den svenska EM-truppen. 

–Jag tror inte jag kan ta in att jag är uttagen. Det känns som att det kommer vara svårt att förstå förrän man väl står där, säger Eliasson.

Tilde Eliasson kommer tillsammans med tre tjejer och fyra killar att representera Sverige i J-EM. Förbundskapten Robert Andersson verkar nöjd.

– Hon har gjort en ganska speciell resa. Förra året bytte hon till tvåhands och sedan bytte hon tillbaka. Hon spelar schysst bowling, säger Andersson om Tilde Eliasson i ett pressmeddelande.

Det är första gången på ett och ett halvt år som det tas ut en svensk landslagstrupp. Tävlingarna har varit på paus och att åka utomlands har inte varit aktuellt på länge.

– Det känns väldigt speciellt hela grejen. Jag är lite orolig att jag inte ska lyckas prestera. Tänk om man åker dit och inte gör bra ifrån sig. Men jag får se till att det inte blir så, säger Tilde Eliasson.

Junior-EM spelas 11-18 september i Tilburg, Nederländerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!