Förra våren lyckades coachen Paschalis Leras ruska liv i Visby Ladies, lagom till att SM-slutspelet drog igång.

Alvik slogs ut i kvartsfinal – och sedan pressade Visby giganten Udominate (numera A3 Basket) i semin.

Nu ser läget betydligt tuffare ut. Klubben riskerar att missa slutspel och det har bara hänt en gång tidigare (2009/2010).

Artikelbild

| Anna Kelly blev spelklar efter årsskiftet.

– Jag hoppas att vi har ett lag för att klara det här, det finns inga ursäkter nu. Kapacitet finns, nu ska vi bara se till att visa det, säger coachen Eivind Möstl.

Visby måste vinna sina avslutande matcher, mot Norrköping på bortaplan i kväll och mot Högsbo om en vecka.

– Jag hatar verkligen ordet måstematcher, men det är det som gäller nu. Det finns inget annat.

Samtidigt ska Wetterbygden förlora båda sina matcher, hemma mot Eos i kväll och avslutningen mot Alvik i Stockholm.

– Vi har det inte i egna händer, utan kan bara hoppas att Wetterbygden förlorar.

Det är fördel Visby i inbördes möten.

Visby Ladies fick en bedrövlig start på hösten och förlorade nio raka matcher. Första segern kom mot just Wetterbygden i Huskvarna direkt efter årsskiftet.

– Hade vi haft samma lag hela säsongen hade vi vunnit fler matcher och inte legat där vi gör. Vi fick en spelfördelare i Kelly och en lång spelare i Allen och det hade vi behövt från början. Janeli (Lilleallik) hade skadeproblem och kunde knappt träna, det funkade inte att hon bara spelade matcher.

Laget hade en fin period och vann fem av sex matcher, innan förlusten mot Wetterbygden i Ica Maxi arena för två och en halv vecka sedan. Nu har laget tre raka förluster.

– A3-matchen är inte mycket att säga något om och mot Eos senast tycker jag vi har otur i förlängningen. Vi har spelat riktigt bra stundtals, även om vi inte vunnit. Det kanske låter konstigt, men mot Eos ville vi för mycket och det låste sig.

Norrköping ligger fyra och har vunnit 11 av 18 matcher.

– Vi mötte dom i premiären och hade vi varit lite mer samspelta hade vi vunnit den matchen. Norrköping har gjort det bra och bland annat slagit Luleå borta. Men det är inga omöjliga lag vi har kvar att möta.

Slutspel var den självklara målsättningen inför säsongen och helst placera sig sämst sexa, för att undvika A3 och Luleå i kvartsfinal.

– Slutspel var det minsta målet vi kunde ha, alla vill dit. Sedan har vi ett väldigt ungt lag, där Kelly till exempel bara är 21 år och pressen är stor. Vi blev samspelta för sent och jag hade gärna sett att tio matcher återstod av serien.

Visby Ladies åker med full trupp till Norrköping.